Η Βόρεια Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με «αντίμετρα» - iefimerida.gr

Η Βόρεια Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με «αντίμετρα»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κόντρα της Δύσης με τη Βόρεια Κορέα κλιμακώνεται.

Μετά την προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν στην ανάγκη μόνες τους δράση για να αντιμετωπίσουν τη βορειοκορεατική πυρηνική απειλή, η Πιονγιάνγκ απειλεί με αντίμετρα. Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας άσκησε δριμεία κριτική στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου καθώς και στα κοινά ναυτικά γυμνάσια ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας. «Αυτή η αδίστακτη προσέγγιση» φέρνει την κορεατική χερσόνησο «στο χείλος του πολέμου», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η ιδέα ότι θα μπορέσουν να εμποδίσουν με κυρώσεις την «πυρηνική αποτροπή» της Βόρειας Κορέας είναι ένα «τολμηρό όνειρο», είπε. Και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποδαυλίζουν τη σύγκρουση για να οδηγήσουν σε ασφυξία τη Βόρεια Κορέα. Η χώρα του ως εκ τούτου «δεν έχει καμία άλλη επιλογή, απ’ το να λάβει τα αναγκαία αντίμετρα». Σύντομα ο κόσμος θα γνωρίσει ποια «αποτελεσματικά» βήματα θα κάνει η Βόρεια Κορέα «για να ανατρέψει τον αδίστακτο και ειδεχθή εκβιασμό των κυρώσεων».

«Θα το κάνουμε εμείς»

Λίγες μέρες πριν τη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν μόνες τους δράση για να αντιμετωπίσουν τη βορειοκορεατική πυρηνική απειλή.

Η Βόρεια Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με «αντίμετρα»  | iefimerida.gr 0

«Αν δεν το ρυθμίσει η Κίνα, θα το κάνουμε εμείς», είπε σε συνέντευξή του στους FT. Ο Σι θα επισκεφθεί τον Τραμπ την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στο ιδιωτικό του θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

Η κυβέρνηση Τραμπ αξιώνει προ πολλού απ’ το Πεκίνο να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον παραδοσιακό σύμμαχό του, τη Βόρεια Κορέα. Το τελευταίο διάστημα ή Κίνα επικύρωσε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας και σταμάτησε μέχρι το τέλους του χρόνου τις εισαγωγές κάρβουνου απ’ τη χώρα. Αλλά αυτά τα βήματα προφανώς δεν είναι αρκετά για την Ουάσιγκτον, η οποία απείλησε τελευταία την Πιονγιάνγκ και με στρατιωτικά μέτρα.

Την περασμένη εβδομάδα Αμερικανοί ειδικοί προειδοποίησαν ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου. Από την πρώτη της πυρηνική δοκιμή το 2006 έχει κάνει ήδη τέσσερις – οι δύο εκ των οποίων πέρυσι. Ταυτόχρονα το κομμουνιστικό καθεστώς επιδιώκει να αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ