Οι αγανακτισμένοι σβήνουν τα φώτα την 1η Φεβρουαρίου - iefimerida.gr

Οι αγανακτισμένοι σβήνουν τα φώτα την 1η Φεβρουαρίου

αγανακτισμένοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αγανακτισμένοι ετοιμάζονται να κατεβάσουν τους διακόπτες και να κλείσουν τα φώτα την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου στις 8:00 το βράδυ. Καλούν μάλιστα όλους τους Έλληνες να κάνουν το ίδιο για μισή ώρα, στέλνοντας το μήνυμα «όχι στις αυξήσεις της ΔΕΗ, όχι στα χαράτσια».

Πανελλαδική αντί – δραση με mail και δημοσιέυσεις στα socila media υποστηρίζει «Αντιδρούμε, λένε, στον τρόπο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι αυτό του δικαιώματός μας να έχουμε ρεύμα στα σπίτια μας». Η ώρα που έχουν επικλέξει δεν είναι τυχαία, καθώς στις 8 μμ αρχίζουν τα δελτία των ειδήσεων.

Στο mail τους σημειώνουν ότι «το "απαγόν" ή σβήσιμο είναι άλλη μία -μοναδική- μορφή διαμαρτυρίας, που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι Αργεντινοί καταναλωτές, για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας. Έσβησαν ταυτοχρόνως όλα τους τα φώτα, για ένα τέταρτο της ώρας, σε όλη την χώρα! Τη βύθισαν στο σκοτάδι και έτσι ανάγκασαν την τότε κυβέρνησή τους και τις εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση!!! Εμείς;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ