Xωρίς παιδιατρική κλινική τα νοσοκομεία Αργους και Ναυπλίου

Μεγάλα προβλήματα και έντονες ελλείψεις παρουσιάζουν αρκετά περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας. Ενδεικτική είναι η περίπτωση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων Αργους και Ναυπλίου στα οποία δεν λειτουργεί η Παιδιατρική κλινική.

Συνέπεια της μη λειτουργίας των παιδιατρικών μονάδων είναι τα παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία, αναγκαστικά να πρέπει να μεταφερθούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα των Αθηνών. Παράλληλα και στις δύο περιπτώσεις του νομού Αργολίδος, σημειώνονται ελλείψεις και σε μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία, σε ειδικευόμενους ιατρούς, αλλά και ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό.\

Αυτοψία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχαήλ Βλασταράκος, ο οποίος μετέβη στα δύο νοσοκομεία έπειτα από πρόσκληση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, Δήμητρας Στεφανοπούλου. Ο κ. Βλασταράκος είχε συνομιλίες με εκπροσώπους των εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με σκοπό ο ίδιος να μεταφέρει στα αρμόδια όργανα έτσι ώστε να αναζητηθούν λύσεις ενώ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας, τους εκπροσώπους των Ιατρικών Φορέων Υπηρεσιών Υγείας, των Νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Ο κ. Βλασταράκος διαπίστωσε την έλλειψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα δύο νοσοκομεία, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις ενώ στα συγκεκριμένα νοσοκομεία υπάρχει και η έλλειψη ειδικευομένων σε πολύ μεγάλο αριθμό. Τέλος, διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε υλικά άμεσα ανάγκης αλλά και η ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του υπάρχοντος ιατρικού εξοπλισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παιδιατρική κλινική Άργος Ναύπλιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ