ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα ξεκινούν ναυτικές ασκήσεις - iefimerida.gr

ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα ξεκινούν ναυτικές ασκήσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινά ναυτικά γυμνάσια -απάντηση στην απειλή πυραυλικών επιθέσεων από βορειοκορεατικά υποβρύχια- άρχισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία κι η Νότια Κορέα.

Στις τριήμερες ασκήσεις ανοικτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας θα μετάσχουν πάνω από 800 στρατιώτες καθώς και καταδρομικά και ελικόπτερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ.

ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα ξεκινούν ναυτικές ασκήσεις | iefimerida.gr 0
ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα ξεκινούν ναυτικές ασκήσεις | iefimerida.gr 1

Ο στόχος της άσκησης είναι μια «αποτελεσματική αντίδραση» στην απειλή των υποβρυχίων της Πιονγιάνγκ και των πυραύλων που μπορούν να εκτοξεύσουν.

ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα ξεκινούν ναυτικές ασκήσεις | iefimerida.gr 2

Τους περασμένους μήνες η Βόρεια Κορέα έκανε αρκετές δοκιμές πυραύλων προκαλώντας εκ νέου τους γείτονές της και τις ΗΠΑ. Ενώ την περασμένη εβδομάδα Αμερικανοί ειδικοί προειδοποίησαν ότι η Πιονγιάνγκ ετοιμάζεται για νέα πυρηνική δοκιμή κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Βόρεια Κορέα έκανε την πρώτη της πυρηνική δοκιμή του 2006 και ακολούθησαν άλλες τέσσερις, οι δύο εκ των οποίων πέρυσι. Ταυτόχρονα το κομμουνιστικό καθεστώς αναπτύσσει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον περιμένει απ’ την Κίνα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον παραδοσιακό της σύμμαχο, τη Βόρεια Κορέα, για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Λίγες μέρες πριν τη συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι «αν δεν λύσει η Κίνα το πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα, θα το λύσουμε εμείς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ