Ενας Μάο του Αντι Γουόρχολ αξίζει 16,5 εκατομμύρια δολάρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενας Μάο του Αντι Γουόρχολ αξίζει 16,5 εκατομμύρια δολάρια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πορτρέτο του κομμουνιστή ηγέτη της Κίνας Μάο Τσε Τουνγκ που έκανε ο Αντι Γουόρχολ πουλήθηκε αντί του ιστορικού ποσού των 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ.

Είναι η πρώτη φορά που το πορτρέτο του κομμουνιστή ηγέτη που φιλοτέχνησε ο Γουόρχολ μπήκε σε δημοπρασία και πουλήθηκε σε κινεζικό έδαφος.

Το πορτρέτο αποκαλείται απλά «Μάο» και πουλήθηκε σε έναν ιδιώτη, Ασιάτη συλλέκτη, στη δημοπρασία Sotheby's η οποία περίμενε να πιάσει 19,7 εκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής της Sotheby's Asia, Patti Wong, είπε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για δυτική τέχνη στους Ασιάτες αγοραστές. Ο Αντι Γουόρχολ ξεκίνησε τη σειρά του με πορτρέτα από τον Μάο το 1972. Πρόκειται για φωτογραφίες του Μάο «πειραγμένες» με χαρακτηριστικό τρόπο και χρώματα από τον μεγάλο Αμερικανό καλλιτέχνη.

Ενας Μάο του Αντι Γουόρχολ αξίζει 16,5 εκατομμύρια δολάρια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ενας Μάο του Αντι Γουόρχολ αξίζει 16,5 εκατομμύρια δολάρια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ενας Μάο του Αντι Γουόρχολ αξίζει 16,5 εκατομμύρια δολάρια [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάο Αντυ Γουόρχολ πουλήθηκε ρεκόρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ