Σκύλος, άνοιξη και τι πρέπει να προσέχουμε - Η Mojestik προτείνει - iefimerida.gr

Σκύλος, άνοιξη και τι πρέπει να προσέχουμε - Η Mojestik προτείνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η άνοιξη έφτασε. Και ενώ όλοι είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε τους καναπέδες μας και να απολαύσουμε ηλιόλουστες βόλτες και εκδρομές στην εξοχή, πάντα με την παρέα των μικρών μας φίλων, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η εποχή αυτή κρύβει και αρκετούς κινδύνους για τα σκυλάκια μας.

Ρωτήσαμε λοιπόν την Ελληνική εταιρία Premium σκυλοτροφών, την Mojestik, σχετικά με το τι θα πρέπει να προσέχουμε και μας ενημέρωσαν για τους παρακάτω κινδύνους :

Όσο οι μέρες μεγαλώνουν και ο καιρός ανοίγει, οι βόλτες γίνονται μεγαλύτερες και τα παιχνίδια με τον τετράποδο φίλο σας πληθαίνουν. Επειδή όμως η ξαφνική αλλαγή στην άσκηση του σκύλου μας μπορεί να έχει κάποιες επιπτώσεις, όπως η απότομη μείωση βάρους λόγω κατανάλωσης περισσότερης ενέργειας, μειωμένη διάθεση κλπ, καλό θα είναι να γίνετε ομαλή μετάβαση στην ποσότητα της τροφής, σε συνδυασμό με την κατάλληλη τροφή (περισσότερη πρωτεΐνη), που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σκύλου σας . Μια καλή επιλογή θα ήταν οι Premium σκυλοτροφές της ελληνικής εταιρίας Mojestik, που έρχονται κατευθείαν στην πόρτα σας και χωρίζονται σε εσωτερικές συσκευασίες για να είναι πάντα φρέσκιες και εύκολες στην μεταφορά, τώρα που ξεκινάνε οι εκδρομές και οι αποδράσεις στην ύπαιθρο.

Προσοχή στα φυτά, τα λουλούδια και την γύρη, καθώς κάποια από αυτά είναι τοξικά και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αντιδράσεις στους τετράποδους φίλους μας.

Ο ζεστός καιρός και οι βόλτες στην ύπαιθρο μπορεί να φέρουν τον σκύλο μας σε επαφή με ψιλούς και τσιμπούρια, γι αυτό πρέπει να προνοείτε από νωρίς για μεθόδους πρόληψης. Επίσης, να αποφεύγετε να έρχεται ο σκύλος σας σε επαφή με κάμπιες της άνοιξης, καθώς μπορεί να προκληθούν αλλεργίες και τοξικά σοκ.

Μην αφήνετε τα σκυλιά σας μέσα στο αμάξι, καθώς η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει επικίνδυνα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αν έχετε πολλές εξωτερικές δουλειές καλύτερα να τα αφήσετε στην δροσιά του σπιτιού σας.

Να ανανεώνετε διαρκώς το νερό του τετράποδου φίλου σας, καθώς είναι πολύ εύκολο να αφυδατωθούν.

Χρησιμοποιήστε λιπάσματα και φυτοφάρμακα που δεν είναι βλαβερά για τα σκυλιά για την περιποίηση του κήπου σας και να ελέγχετε πάντα την προτεινόμενη περίοδο αναμονής μέχρι να αφήσετε το σκύλο σας να ξανακάνει βόλτες στην αυλή.

Το Πάσχα είναι περίοδος χαλάρωσης και γιορτής για όλους και τα σπίτια γεμίζουν με φαγητά και γλυκά, κυρίως σοκολατένια αυγά, σοκολατάκια κλπ. Επειδή όμως τα σκυλάκια μας και οι σοκολάτα δεν πρέπει να συναντηθούν, προσοχή να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγετε τα πολλά σνακ, όπως ψητά, πέτσες από κρέατα κλπ, που περιέχουν συνήθως μεγάλες ποσότητες αλατιού και να προτιμήσετε την ξηρά τροφή, που περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή διατροφή του σκύλου σας. Η εταιρία Mojestik σας προσφέρει Premium ποιότητα τροφής σε ανταγωνιστική τιμή, που θα κάνει τον σκύλο σας να ξεχάσει τις λιχουδιές και να αφοσιωθεί στο μπολ με την τροφή του. Μπείτε στο www.mojestik.gr και επιλέξτε την κατάλληλη τροφή για τον μικρό σας φίλο. Αφήστε τα υπόλοιπα στην Mojestik και θα σας αποστείλει την τροφή στην πόρτα σας με δωρεάν μεταφορικά για όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mojestik τροφή σκύλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ