Σοκ: Μετέδωσαν live στο facebook ομαδικό βιασμό 15χρονης στο Σικάγο - iefimerida.gr

Σοκ: Μετέδωσαν live στο facebook ομαδικό βιασμό 15χρονης στο Σικάγο

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη ενός 14χρονου προχώρησε η αστυνομία του Σικάγο, με τον ανήλικο να φέρεται πως εμπλέκεται στον ομαδικό βιασμό που έχει καταγγείλει μια έφηβη.

Η αποτρόπαια πράξη, μάλιστα, είχε μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Η αστυνομία του Σικάγο συνέλαβε τον πρώτο από πολλούς έφηβους δράστες της σεξουαλικής επίθεσης στο Facebook», έγραψε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος Αντονι Γκουλιέμι στο Twitter.

Ο 14χρονος κατηγορείται για τουλάχιστον τρεις κακουργηματικές πράξεις, σύμφωνα με την εφημερίδα The Chicago Tribune που επικαλείται η αστυνομία.

Το θύμα δηλώθηκε ως αγνοουμένη στις 19 Μαρτίου και βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα και μεταφέρθηκε σε παιδιατρική κλινική.

Η παρέμβαση της αστυνομίας του Σικάγο έγινε όταν η μητέρα της 15χρονης προσκόμισε στις αρχές ανατριχιαστικές φωτογραφίες από βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook και έδειχνε νεαρούς άντρες να βιάζουν το κορίτσι.

Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης σε ανακοίνωσή του μετά το περιστατικό αναφέρει ότι παίρνει στα σοβαρά την «ευθύνη του να διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών του».

Τον ομαδικό βιασμό παρακολούθησαν περίπου 40 χρήστες στο Facebook, ωστόσο, κανείς δεν κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ομαδικός βιασμός Σικάγο Facebook
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ