Νιγηρία: Εκατοντάδες νεκροί από επιδημία μηνιγγίτιδας - iefimerida.gr

Νιγηρία: Εκατοντάδες νεκροί από επιδημία μηνιγγίτιδας

Φωτογραφία: AP/ GEORGE OSODI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 328 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη Νιγηρία, εξαιτίας της επιδημίας μηνιγγίτιδας, τους τελευταίους πέντε μήνες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, 2.524 άτομα έχουν επηρεαστεί από την επιδημία, η οποία έχει εξαπλωθεί κυρίως στα βόρεια της χώρας, αλλά έχουν καταγραφεί κρούσματα και στα νοτιοδυτικά και τα νότια.

Η Νιγηρία βρίσκεται στη λεγόμενη «ζώνη μηνιγγίτιδας»- από τη Σενεγάλη ως την Αιθιοπία- και για αυτόν τον λόγο δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο μία τέτοια επιδημία στη χώρα. Ομως, από τις εργαστηριακές εξετάσεις προκύπτει ότι πρόκειται για νέο τύπο της ασθένειας (στέλεχος C).

Τα παιδιά 5-14 ετών επηρεάζονται περισσότερο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που ανακοίνωσε μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού στις 24 Μαρτίου. Στη Νιγηρία αναμένονται 500.000 δόσεις του εμβολίου, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρειαστούν περισσότερες από 3 εκατομμύρια.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νιγηρία μηνιγγίτιδα επιδημία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ