Ο νόμος της αγελάδας: Ισόβια κάθειρξη σε όποιον τη σκοτώσει - iefimerida.gr

Ο νόμος της αγελάδας: Ισόβια κάθειρξη σε όποιον τη σκοτώσει

Φωτογραφία: Altaf Qadri/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αγελάδα στην Ινδία θεωρείται ιερό ζώο και απολαμβάνει τιμές και δόξες. Όποιος δε, επιχειρήσει να πειράξει αγελάδα έχει να κάνει με το νόμο. Μέχρι πού όμως φτάνει αυτός ο νόμος;

Οι νόμοι για αυτό το θέμα ήταν πάντα αυστηροί σε όλη την Ινδία. Αλλά δεν έφταναν μέχρι την ισόβια κάθειρξη. Τουλάχιστον όχι μέχρι σήμερα.

Από αύριο Σάββατο όμως, στη δυτική επαρχία του Gujarat, όποιος συλληφθεί με την κατηγορία αυτή, τον περιμένει σύμφωνα με τον νέο νόμο, ισόβια κάθειρξη.

Αυστηρή ποινή ωστόσο, περιμένει και όποιον διανοηθεί να διακινήσει μοσχαρίσιο κρέας. Σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια, είτε σκοτώσει κάποιος αγελάδα δηλαδή, είτε διακινήσει το κρέας της, οι αντίστοιχες ποινές συνοδεύονται και από χρηματικό πρόστιμο που ξεκινά από τα 722 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 1.445 ευρώ.

Η «δολοφονία» αγελάδας σε αρκετά μέρη της Ινδίας θεωρείται παράνομη αλλά πλέον η περιοχή του Gujarat μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει τους πιο αυστηρούς νόμους επί του θέματος.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ινδία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ