ΤΡΙΛΟΓΙΑ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

«Οι ταυτότητες των άλλων» στο Μουσείο Φρυσίρα -Σύγχρονες τάσεις από όλο τον κόσμο [εικόνες]

Tinei Alexander
Tinei Alexander

Συνεχίζεται με επιτυχία η πρώτη από τις εκθέσεις της τριλογίας «Νέοι Ορίζοντες» στο Μουσείο Φρυσίρα στην Πλάκα. 

Μέσα από την τριλογία «Νέοι Ορίζοντες», το Μουσείο Φρυσίρα προτείνει ξεχωριστούς καλλιτέχνες από τις συλλογές του για να αναδείξει σύγχρονες μορφοπλαστικές τάσεις από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας με τις προτάσεις του να μιλήσει για τα ορατά και αδιόρατα νήματα με την ιστορία της ζωγραφικής, τις υπόγειες δυναμικές της και τα πεδία έκφρασής της στο μέλλον.

Ζιώγας Γιάννης

Η ξεχωριστή αυτή έκθεση, πραγματεύεται το ζήτημα της «ταυτότητας των άλλων». 

Σε αυτήν την πρώτη ενότητα, ο θεατής έρχεται σε επαφή με τις ποικίλες προσεγγίσεις του θέματος από τον κάθε καλλιτέχνη, βλέποντας πως εκφράζονται συλλογικές και ατομικές ανησυχίες με εικαστικά μέσα. 

Έτσι φαίνεται πώς μια ταυτότητα, εκτός από περιορισμός και χωρίς να στερεί τη μοναδικότητα του καθενός, μπορεί μέσω της τέχνης να λειτουργήσει και απελευθερωτικά.

Głowacka Viola

Σε αυτό το πλαίσιο, το Μουσείο Φρυσίρα προτείνει ξεχωριστούς καλλιτέχνες, μέσα από τις συλλογές του και αναδεικνύει σύγχρονες μορφοπλαστικές τάσεις από όλο τον κόσμο. 

Με τις επιλογές του, επιδιώκει να μιλήσει για τα ορατά και αδιόρατα νήματα με την ιστορία της ζωγραφικής, τις υπόγειες δυναμικές της και τα πεδία έκφρασής της στο μέλλον.

Verebics Agnes

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Teodora Axente, Norbert Bisky, Stephen Chambers, Viola Głowacka, Bogumił Książek, Li Ji, Frédérique Loutz, Marcin Maciejowski, Florian Merkel, Brann Renaud, Ewa Szczekan, Alexander Tinei, Verebics Ágnes, Κωνσταντίνος Βαβυλουσάκης, Γιάννης Ζιώγας, Χρίστος Μιχαηλίδης, Ισμήνη Τελιγιορίδου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Szczekan Ewa

Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής
Πρώτο Μέρος: Οι ταυτότητες των άλλων [Ιανουάριος-Ιούνιος 2017]

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τετάρτη έως Παρασκευή: 10:00 - 17:00
Σάββατο και Κυριακή: 11:00 - 17:00
Δευτέρα και Τρίτη: κλειστά

Μουσείο Φρυσίρα, Μονής Αστερίου 3 & 7, Πλάκα, τηλ: 210 3234678, 210 3316027

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.