ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αγόρασε επιτέλους ένα iPhone [εικόνες] - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αγόρασε επιτέλους ένα iPhone [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πείστηκε επιτέλους ο Τραμπ να πετάξει το παλιάς τεχνολογίας smartphone Android που είχε και να πάρει ένα καινούριο κινητό.


Εδώ και δύο εβδομάδες, ο αμερικανός πρόεδρος, τρελός με το Twitter, χρησιμοποιεί iPhone για να στείλει τα tweets του. Τα 27 εκατομμύρια άτομα που τον ακολουθούν, είχαν συνηθίσει να βλέπουν τα μηνύματα που έστελνε από ένα παλιό smartphone που το είχε γυρίσει σε σύστημα Android.
Η αλλαγή κινητού έγινε αντιληπτή από αγγλο-σαξωνικά μίντια, όπως ο Guardian και η πληροφορία επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, από τον υπεύθυνο των social media του Λευκού Οίκου.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί το νέο του iPhone εδώ και δύο εβδομάδες στο Twitter. Είναι πράγματι ο πρόεδρος που συνεχίζει να τουιτάρει», έγραψε ο Dan Scavino Jr στον δικό του λογαριασμό Twitter.

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αγόρασε επιτέλους ένα iPhone [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η επιλογή ξαφνιάζει γιατί ο Τραμπ είχε ανοίξει πόλεμο με την Apple μόλις εξελέγη και είχε καλέσει τους οπαδούς του να μποϋκοτάρουν την εταιρεία. Ζητούσε τότε από την Apple να βοηθήσει το FBI να ξεμπλοκάρει το iPhone που ανήκε σε έναν από τους δολοφόνους του San Bernardino.
«Χρησιμοποιώ ένα iPhone και ένα Samsung. Θα χρησιμοποιώ μόνο το τελευταίο ώσπου η Apple να δώσει στις αρχές τις πληροφορίες για τους τρομοκράτες», είχε γράψει σε ένα tweet. Το FBI είχε κατορθώσει τελικά να ξεκλειδώσει το περιεχόμενο του iPhone 5c του Syed Farook χωρίς την βοήθεια της Apple.

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αγόρασε επιτέλους ένα iPhone [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Πάντως το γεγονός ότι ο Τραμπ χρησιμοποιούσε ένα απαρχαιωμένο μοντέλο κινητού είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Το σάιτ Android Central είχε ανεβάσει φωτογραφίες του αμερικανού προέδρου που φαίνεται να χρησιμοποιεί το εν λόγω παλιό smartphone, τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ βρισκόταν ήδη στον Λευκό Οίκο. Επρόκειτο για ένα Samsung Galaxy S3, το οποίο κυκλοφόρησε το 2012.

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αγόρασε επιτέλους ένα iPhone [εικόνες] | iefimerida.gr 2
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αγόρασε επιτέλους ένα iPhone [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και για πολλούς ειδικούς, το παλιό κινητό του Τραμπ αποτελούσε εθνικό κίνδυνο γιατί μπορούσε κάποιος χάκερ άνετα να εισβάλλει στο πρόγραμμά του και να τον παρακολουθεί, ενώ θα μπορούσε να χακάρει και τον λογαριασμό του στο Twitter και να ανεβάζει ψεύτικα μηνύματα.
Αλλά το θέμα δεν είναι αστείο. Τον περασμένο μήνα, ο βουλευτής των Δημοκρατικών Ted Lieu, είχε αποστείλλει ανοιχτή επιστολή στην επιτροπή της Γερουσίας για να ζητήσει μια έρευνα για το
smartphone του προέδρου. «Η συμπεριφορά του προέδρου είναι κάτι περισσότερο από πρόβλημα ασφαλείας -είναι μια τεράστια επίθεση στην εθνική ασφάλεια», έγραφε.
Το iPhone δεν λύνει όλα τα προβλήματα ασφαλείας αλλά είναι ένα θετικό βήμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ αγόρασε iPhone
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ