Σκληρή απάντηση Βέμπερ προς Λονδίνο- Γιατί «παρακαλάει» την Τερέζα Μέι

«Τα βρετανικά συμφέρονται δεν ανήκουν στη σφαίρα ενδιαφέροντος της ΕΕ» διαμηνύει με έντονο ύφος ο Μάνφρεντ Γουέμπερ, επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ(Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ερωτηθείς, για την ανάρτησή του στο twitter, «Το μόνο που μας ενδιαφέρει πλέον είναι το συμφέρον των υπολοίπων 440 εκατ. Ευρωπαίων», ο Γερμανός πολιτικός δήλωσε στο Radio 4 του BBC «Δεν με νοιάζουν πια τα συμφέροντα της πόλης του Λονδίνου. Θα ενδιαφερθώ για το Άμστερνταμ και το Δουβλίνο και τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι», διασαφηνίζοντας ότι η απόφαση για Brexit κλείνει και την πόρτα της ΕΕ στη Μεγάλη Βρετανία.

«Αυτό πρέπει να κάνω και οι διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ σκληρές» πρόσθεσε σύμφωνα με το Politico, μόλις μία μέρα μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 και την έναρξη διαδικασίας εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο Βέμπερ απέρριψε μάλιστα το ενδεχόμενο η Μεγάλη Βρετανία να μπορέσει να επιλέξει σε ποιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς θα συνεχίσει να συμμετάσχει, τονίζοντας πως «Ακούω καθημερινά ότι επιθυμείτε να παραμείνετε στον ερευνητικό τομέα της ένωσης. Θέλετε να παραμείνετε όσο πιο κοντά γίνεται στην αγορά. Θέλετε να παραμείνετε στην Europol. Δεν έχω ιδέα, από τι αποχωρείτε. Τερέζα Μέι σε παρακαλώ πες μου, τι σημαίνει φεύγω από την ΕΕ».

Ο κ. Βέμπερ προειδοποίησε ακόμη ότι η διαδικασία αποχώρησης θα είναι επώδυνη για το Ην. Βασίλειο. «Οι Βρετανοί θα αντιληφθούν τα επόμενα δύο χρόνια τι σημαίνει Ευρώπη... και πόσο τεράστια θα είναι η ζημιά με την αμφισβήτηση της Ένωση» κατέληξε ο Γερμανός πολιτικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάνφρεντ Βέμπερ Brexit

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ