Κίνδυνος καρκίνου από την καθημερινή κατανάλωση λουκάνικου; - iefimerida.gr

Κίνδυνος καρκίνου από την καθημερινή κατανάλωση λουκάνικου;

λουκάνικο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος παρουσιάζουν όσοι τρώνε από ένα λουκάνικο, ή δύο φέτες μπέικον κάθε μέρα, σύμφωνα με σουηδική επιστημονική έρευνα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το επεξεργασμένο κρέας (σαλάμι, λουκάνικο, μπέικον κ.λπ.) μπαίνει στο στόχαστρο των ειδικών ως απειλή για την υγεία μας. Υπάρχουν ήδη αρκετά στοιχεία που ενοχοποιούν την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος για την πρόκληση καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τώρα, οι Σουηδοί που δημοσίευσαν την έρευνά τους στο «British Journal of Cancer», ερευνητές του Ινστιτούτου Karolinska ανέλυσαν τα στοιχεία 11 προηγούμενων ερευνών που αφορούν 6.000 ασθενείς με παγκρεατικό καρκίνο και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μόλις 50 γρ. επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου κατά 19%.

Η κατανάλωση 100 γρ. την ημέρα, ποσότητα που περιέχεται σε ένα χάμπουργκερ, αυξάνει τον κίνδυνο κατά 38%, ενώ η κατανάλωση 150 γρ. την ημέρα τον αυξάνει κατά 57%.

Ο καρκίνος του παγκρέατος εξελίσσεται σιωπηρά και συχνά η διάγνωση γίνεται τυχαία, όταν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ