Η Λαγκάρντ αναζητά εναγωνίως 500 δισεκατομμύρια δολάρια - iefimerida.gr

Η Λαγκάρντ αναζητά εναγωνίως 500 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Λαγκάρντ αναζητά εναγωνίως 500 δισεκατομμύρια δολάρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρίστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αυξήσει κατά 500 δισεκατομμύρια δολάρια τα διαθέσιμα κεφάλαιά του προκειμένου να αντεπεξέλθει στην ραγδαία αύξηση των αναγκών για δανεισμό από χώρες σε όλο τον κόσμο.
Στόχος είναι τα κεφαλια του ταμείου να αγγίξουν το πολυπόθητο ποσό του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων που εκτιμούν πως θα χρειαστεί γαι να καλύψει τις δανειακές ανάγκες των προσεχών ετών.
Η νέα χρηματοδότηση περιλαμβάνει και την δέσμευση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για αύξηση των εισφορών προς το ΔΝΤ ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε μέσα στο 2011.
Το ΔΝΤ αυτή τη στιγμή διαθέτει 390 δισεκατομμύρια ευρώ, άρα το ΔΝΤ αναζητά περίπου άλλα 500 δισεκατομμύρια.
Η Κριστίν Λαγκάρντ αρνήθηκε να αποκαλύψει από που προσδοκά να βρει αυτά τα χρήματα και είπε μόνο πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με τα 187 μέλη του ΔΝΤ και όταν κιάτι θα είναι οριστικό θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.
Παράλληλα τόνισε: «Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να αντιμετωπίσουμε την κρίση με επαρκή τρόπο και αρκετά διοικητικά μέλη του ΔΝΤ στην σχετική συνεδρίαση τόνισαν την αναγκαιότητα για επείγουσες συλλογικές προσπάθειες προκειμένου να συγκρατήσουμε την κρίση στην ευρωζώνη ενώ πρόσθεσε πως οι οικονομίες αρκετών κρατών σε όλο τον πλανήτη παραμένουν ιδιαίτερα ευάλωτες στις οικονομικές αστάθειες και την μετάδοση κρίσεων»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ