7 fantasy τηλεοπτικές σειρές που πρέπει να δοκιμάσεις - iefimerida.gr

7 fantasy τηλεοπτικές σειρές που πρέπει να δοκιμάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν σου άρεσε το πρώτο επικό επεισόδιο του Game of Thrones, της νέας αμερικάνικης σειράς του HBO που ήδη θεωρείται το τηλεοπτικό γεγονός της άνοιξης, τότε σίγουρα θα πρέπει να τσεκάρεις τις σειρές που ακολουθούν.

The Legend of the Seeker

Πριν το Game of Thrones, το 2008, έσκασε στις μικρές μας οθόνες το The Legend of The Seeker ή ο Θρύλος της Αναζήτησης στο πιο ελληνικό του. Μετά τη Xena, ο Sam Raimi και η παρέα του αποφάσισαν να μεταφέρουν στη τηλεόραση, το The Sword of Truth, τα 11 βιβλία επικής φαντασίας του Terry Goodkind. Η σειρά κατάφερε να επιζήσει για δύο χρόνια και 44 επεισόδια πριν κοπεί προς απογοήτευση των ορκισμένων φαν της και ήταν πολύ κρίμα γιατί οι περιπέτειες του Richard Cypher, της Kahlan Amnell, του Zorander και της Cara ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις του σατανικού Darken Rahl ήταν ωραίες όσο κράτησαν!

Υπέρ: Η Cara.

Κατά: Θυμίζει πολύ Xena ανά στιγμές. Ο Richard και η Kahlan σου βγάζουν την πίστη στη δεύτερη σεζόν μέχρι να ολοκληρώσουν τη σχέση τους.

Camelot

Το Camelot αποτελεί μια ακόμη εκδοχή του μύθου του Βασιλιά Αρθούρου, με μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά. Την παραγωγή του έχει αναλάβει το Starz, της αιματηρής φήμης του Spartacus. Τρία πράγματα μόνο μπορεί να σημαίνει αυτό, σεξ, γυμνό και αίμα! Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει το ίδιο buzz του Game of Thrones. Το μέλλον θα δείξει.

Υπέρ: Η Eva Green στο ρόλο της Morgana και ο James Furefoi για όσο σεξ αντέξει στη σειρά.

Κατά: O Joseph Fiennes στο ρόλο του Merlin(δεν το’ χει καθόλου), ο άνοστος Αρθούρος, τα γουρλωμένα μάτια της Eva Green (είναι παραπάνω τρομακτικά απ’ όσο πρέπει.)

Merlin

Ο γνωστός μύθος του Αρθούρου πάλι μόνο που κεντρικός χαρακτήρας δεν είναι ο μπούλης πρίγκιπας αλλά ο πιστός βοηθός του Merlin. Ο Merlin είναι ένας πιτσιρικάς μάγος που δεν έχει ιδέα από μαγεία και θα τον χαρακτήριζες και λίγο βλάκα. Είναι η ιδανική σειρά για να βάλεις στα μικρά ανίψια σου να παρακολουθήσουν άφοβα. Γίνεται εθιστικό παρά την ότι να’ ναι υπόθεση, τα φτωχά σκηνικά και την κακή ηθοποιία! Βρίσκεται στη 3η σεζόν και μένει να δούμε του χρόνου αν θα το τραβήξουν και άλλο από τα μαλλιά! Ανάφερα πουθενά ότι έχει δράκους;

Υπέρ: O Colin Morgan που έχει τον ομώνυμο ρόλο, ο Αρθούρος – Bradley James και φυσικά ο δράκος με τη φωνή του John Hurt.

Κατά: Παραείναι παιδικό και το γυναικείο καστ είναι λίγο αδιάφορο.

Xena Τhe Warrior Princess

Το all-time χιτ του Sam Raimi δεν μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Η σειρά διαδραματίζεται σε μια φανταστική αρχαία Ελλάδα που φέρνει πιο πολύ στο Μεσαίωνα με ότι αυτό συνεπάγεται. Διήρκησε 6 σεζόν από το 1995 έως το 2001 και είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που θεωρείται πολιτιστικό φαινόμενο στην Αμερική. Μάλιστα άσκησε τεράστια επιρροή σε σειρές με γυναίκες ως κεντρικούς χαρακτήρες όπως το Buffy: The Vampire Slayer, το Alias αλλά και το πιο πρόσφατο La Femme Nikita. Μέχρι και ο Quentin Tarantino το μνημόνευσε όταν έφτιαχνε το Kill Bill. Ένα άλλο ενδιαφέρον trivia είναι ότι μετά από τόσα χρόνια οι φαν ακόμη αναρωτιούνται αν οι δυο πρωταγωνίστριες ήταν ζευγάρι γιατί στη σειρά ποτέ δεν δόθηκε απάντηση σε αυτό το "μείζον" ζήτημα!

Υπέρ: η Lucy Lawless ήταν φτυστή η Καιτούλα η Γαρμπή γι’ αυτό αποτυπώθηκε στις συνειδήσεις του ελληνικού κοινού παρά την τρελή παραποίηση της ελληνικής μυθολογίας. Η τρελή παραποίηση της ελληνικής μυθολογίας.

Κατά: Ουδέν σχόλιο.

Highlander

Το βασικό στόρι του Highlander αφορά δύο τύπους που μονομαχούν μέχρι θανάτου με σπαθιά οπότε σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο και αν τους τοποθετήσεις δεν έχει σημασία. Είναι δύο τύποι που μονομαχούν με σπαθιά! Το γεγονός ότι είναι αθάνατοι (sic) δεν αλλάζει κάτι. Στο τέλος ο ένας θα μείνει χωρίς κεφάλι. Πόσο πιο πολύ fantasy μπορεί να γίνει δηλαδή; Διήρκησε 6 σεζόν και δεν ξέρω αν το άντεξε κανείς μέχρι το τέλος.

Υπέρ: Η σκωτσέζικη προφορά του Adrian Paul πάει πώς να το κάνουμε;

Κατά: Οι δύο εμετικές ταινίες που ακολούθησαν.

Berserk

Η απόλυτη fantasy σειρά δεν είναι ακριβώς κανονική σειρά αλλά κινούμενα σχέδια 25 επεισοδίων. Το 1997, το OLM animationστούντιο είχε τη ιδέα να μετατρέψει σε πετσοκομμένο άνιμε, το σκοτεινό, υπερβίαιο και υπαρξιακό manga του Kentaro Miura. Το Berserk είναι μια διασταύρωση μεσαιωνικής περιπέτειας και θρίλερ τρόμου. Πετσοκομμένο γιατί αν το δραματοποιούσαν σελίδα, σελίδα σίγουρα δεν θα γλύτωναν της φυλακής τα κάγκελα ή την αυστηρώς ακατάλληλη στάμπα. Τα καλά νέα είναι ότι το ξαναγυρνάνε σε μορφή ταινιών – πάλι κινούμενα σχέδια - για να έχουν περισσότερη ελευθερία με την υπόθεση και φέτος επιτέλους οι σκληροπυρηνικοί φαν του Berserk θα μπορέσουν να αισθανθούν δικαιωμένοι που φωνάζουν τόσα χρόνια. Εννοείται δεν είναι για παιδιά!

Υπέρ: Οι ήρωες του, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχική εντύπωση που σου προκαλούν.

Κατά: Κάκιστο animation και δεν έχει τέλος, μάλιστα, οι δημιουργοί δεν δίνουν δεκάρα για τον άμοιρο τηλεθεατή.

7 fantasy τηλεοπτικές σειρές που πρέπει να δοκιμάσεις | iefimerida.gr 6

Guin Saga

Το Guin Saga δεν θα είχε καμιά θέση εδώ αν δεν θύμιζε τόσο έντονα το Game of Thrones σε κάποια σημεία του. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι ο Guin, ο κεντρικός ήρωας, έχει κεφάλι λεοπάρδαλης, τα δίδυμα αδέρφια που προστατεύει έχουν πλατινέ ξανθά μαλλιά και βιολετιά μάτια. Κουίζ: ποιον χαρακτήρα του G.R.R Martin σας θυμίζει; Το άνιμε 26 επεισοδίων βασίζεται στην κορυφαία σειρά εφηβικών βιβλίων φαντασίας της Kaoru Kurimoto που κυκλοφόρησε τον πρώτο τόμο το 1979 και συνέχισε να γράφει μέχρι το θάνατο της το 2009. Η σειρά αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο μιας και είναι η μακροβιότερη που έχει γράψει ποτέ ένας μόνο συγγραφέας. Αριθμεί περίπου 130 τόμους και θεωρείται η γιαπωνέζικη απάντηση στον Άρχοντα των Δακτυλιδιών και στο Κόναν. Ο Kentaro Miura δήλωσε ότι για την δημιουργία του Berserk επηρεάστηκε πολύ από το επικό έργο της Kurimoto.

Υπέρ: Ο κόσμος που δημιουργεί

Κατά: Τελειώνει με cliffhanger και δεύτερη σεζόν είναι χλωμό αν θα υπάρξει ποτέ.

Το Game of Thrones βασίζεται στη δημοφιλή σειρά μυθιστορημάτων επικής φαντασίας του G.R.R. Martin, με γενικό τίτλο Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου που κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Anubis.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ