Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγουν ρωσικές ΜΚΟ - iefimerida.gr

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγουν ρωσικές ΜΚΟ

Φωτογραφία: Mikhail Klimentyev/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έρευνα αναφορικά με τον νόμο για τους «ξένους πράκτορες» στη Ρωσία, ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Δικαστηρίο έπειτα από καταγγελίες ρωσικών ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται να διερευνήσει κατά πόσο ο περιβόητος νόμος για τους «ξένους πράκτορες», παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η διαδικασία ξεκίνησε ερευνώντας υποθέσεις από 48 ΜΚΟ της Ρωσίας, που το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει ως «ξένους πράκτορες», σχολιάζει η εφημερίδα Kommersant.

Οι αντίδικοι, μεταξύ των οποίων το Ινστιτούτο Περιφερειακού Τύπου της Ρωσίας, το Memorial (οργανισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα) και το Οικολογικό Κέντρο της Σιβηρίας, ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος νόμος παραβιάζει μεταξύ άλλων την ελευθερία του λόγου.

Εκτός από τις 48 αυτές ΜΚΟ, 13 ακόμα οργανισμοί έχουν καταθέσει καταγγελίες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά προς το παρόν βρίσκονται εν αναμονή της επίσημης διαδικασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ