Αναβάλλεται το τείχος στο Μεξικό -Μπλόκο στη χρηματοδότηση από τους Δημοκρατικούς - iefimerida.gr

Αναβάλλεται το τείχος στο Μεξικό -Μπλόκο στη χρηματοδότηση από τους Δημοκρατικούς

Φωτογραφία: Christian Torres/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, η κατασκευή του τείχους του Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικό, καθώς οι Δημοκρατικοί δεν προτίθενται, τουλάχιστον στο νομοσχέδιο που αναμένεται να «περάσει» την 28η Απριλίου, να εγκρίνουν το κονδύλι, που απαιτείται.

Οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές σκέφτονται να καθυστερήσουν την απόφαση του Τραμπ για το τείχος για αργότερα μέσα στο χρόνο. Σύμφωνα με το Reuters, μάλιστα ο ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Ρόι Μπλάντ, είπε στους δημοσιογράφους ότι τα χρήματα για το περίφημο τείχος πιθανότατα δεν θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο των δαπανών, που αναμένεται να περάσει στις 28 Απριλίου.

Μάλιστα οι Δημοκρατικοί απείλησαν ότι θα μπλοκάρουν το νομοσχέδιο για τις 30 Σεπτεμβρίου, στην περίπτωση που περιλαμβάνει το ποσό του 1,5 δισ. δολάρια, που ζητά ο Τραμπ για την κατασκευή του τείχους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προαναγγείλει ότι το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος, κάτι που το Μεξικό βέβαια αρνείται κατηγορηματικά.

Η πρώτη πρόταση του Τραμπ, ένα προσχέδιο στην ουσία χωρίς λεπτομέρειες, ζητούσε κονδύλι ύψους 2,6 δισ. δολαρίων για το τείχος. Αναφορά, ωστόσο έλεγε ότι το συνολικό κόστος του τείχους θα κοστίσει περίπου 21 δισ. δολάρια.

Οι ρεπουμπλικάνοι από την άλλη, έχουν υπολογίσει ένα πιο μετριοπαθές ποσό με το τείχος να κοστολογείται από 12 ως 15 δισ. δολάρια, αλλά σύμφωνα με το Reuters το επίμαχο τείχος θα φτάσει τελικά στα 21,6 δισ. δολάρια.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Σιν Σπάισερ, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση ακόμα αναζητούσε τον τρόπο χρηματοδότησης για το τείχος, προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν έχουν εγκαταλείψει το σχέδιο να στείλουν το λογαριασμό στο Μεξικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τείχος Μεξικό NTONAΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ