ΗΠΑ: Καταδικάστηκε ως τρομοκράτης δολοφόνος μαύρου άντρα - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε ως τρομοκράτης δολοφόνος μαύρου άντρα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο James Harris Jackson, ένας Αμερικανός που κατηγορείται για τη δολοφονία 66χρονού έγχρωμου άνδρα, καταδικάστηκε σε ισόβια για φόνο που παραπέμπει σε πράξη τρομοκρατίας.

«Έχοντας απόλυτη συνείδηση, ενήργησε σύμφωνα με το πλάνο του, διαλέγοντας για θύμα του έναν τυχαίο Νεοϋορκέζο με μοναδικό κριτήριο το χρώμα του δέρματος του» ανέφεραν οι αρχές.

Ο 28χρονος νεαρός άνδρας δήλωσε μάλιστα πως η επίθεση έγινε για «λόγους εξάσκησης» για μια μεγαλύτερη επίθεση που είχε σχεδιάσει. Ο πρώην στρατιωτικός είπε στην New York Daily News πως βρισκόταν σε αποστολή να αποτρέψει τις διαφυλετικές σχέσεις.

Μάλιστα έγινε πιο αναλυτικός λέγοντας πως είχε οραματιστεί μια άσπρη γυναίκα να σκέφτεται: «Αν αυτός ο τύπος νοιώθει τόσο δυνατά πράγματα για μένα, τότε δεν πρέπει να το κάνω».

Το θύμα της υπόθεσης, Timothy Caughman, που περιγράφηκε ως ένας πολύ καλός άνθρωπος και γείτονας, μάζευε μπουκάλια για ανακύκλωση όταν του επιτέθηκε από πίσω με σπαθί ο δράστης.

Ο Jackson εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Δευτέρα και οι εισαγγελείς των κατηγόρησαν για δολοφονία που παραπέμπει σε πράξη τρομοκρατίας ενώ είχε ήδη καταδικαστεί για δολοφονία μίσους. Ο δράστης τώρα έρχεται αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

«Ο James Jackson περιφερόταν στους δρόμους της Νέας Υόρκης για τρεις μέρες με σκοπό να βρει έναν μαύρο άνθρωπο να σκοτώσει ώστε να ξεκινήσει την υλοποίηση του ρατσιστικού του σχεδίου, διασπώντας τις αξίες που οι κάτοικοι του Μανχάταν πρεσβεύουν» δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος.

Και συνέχισε: «O James Jackson ήθελε να σκοτώσει μαύρους ανθρώπους, σχεδίασε να σκοτώσει μαύρους ανθρώπους και εντέλει σκότωσε έναν μαύρο άνθρωπο».

Φίλοι του θύματος βγήκαν να κάνουν δηλώσεις για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα μίσους αλλά και για τον πολυαγαπημένο τους φίλο: «Ο Tim Caughman δεν άξιζε να πεθάνει με αυτόν τον τρόπο. Κανείς δεν το αξίζει. Για το όνομα του Θεού, είμαστε όλοι μαύροι, άσπροι, κίτρινοι, καφέ – αυτό που έγινε είναι γελοίο. Προσπαθούμε να συνυπάρξουμε με τις διαφορές μας».

Ένας άλλος φίλος του Caughman ούρλιαζε έξω από το δικαστήριο «Με πονάει πολύ να βλέπω αυτόν τον άνδρα (Jackson) γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν έχω την δύναμη να αλλάξω κάτι».

Ο Jackson στην συνέντευξη του είπε πως θα προτιμούσε να είχε σκοτώσει έναν «νεαρό εγκληματία ή έναν επιτυχημένο ηλικιωμένο μαύρο κύριο με ξανθιές γυναίκες. Αυτούς δηλαδή που βάζουν τις άσπρες γυναίκες στον λάθος δρόμο».

Και μάλιστα διαμαρτυρήθηκε γιατί «κάθε διαφημιστικό σποτ της τηλεόρασης σήμερα μας δείχνει διαφυλετικά ζευγάρια» ενώ συμπλήρωσε «η άσπρη φυλή διαβρώνεται. Κανείς δεν νοιάζεται για σένα. Οι Κινέζοι δεν νοιάζονται και ούτε οι μαύροι».

Κλείνοντας παραδέχτηκε πως σκεφτόταν να κάνει μια τέτοια πράξη για πολλά χρόνια και πως ήξερε πως είτε θα τον πυροβολούσαν οι αστυνομικοί ή θα αυτοκτονούσε ή θα κατέληγε στη φυλακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ