Καθολικοί: «Προδότριες» οι μεξικανικές εταιρείες που θα βοηθήσουν στην ανέγερση του τείχους του Τραμπ - iefimerida.gr

Καθολικοί: «Προδότριες» οι μεξικανικές εταιρείες που θα βοηθήσουν στην ανέγερση του τείχους του Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έξω φρενών έχει γίνει η μεξικανική Καθολική Εκκλησία με τις εταιρείες της χώρας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μετάσχουν στην ανοικοδόμηση του τείχους του Ντόναλντ Τραμπ κατά μήκος της αμερικανο-μεξικανικής μεθορίου.

«Οποιαδήποτε εταιρεία προτίθεται να επενδύσει στο τείχος του φανατικού Τραμπ είναι ανήθικη και πάνω απ’ όλα οι μέτοχοι και οι ιδιοκτήτες της θα πρέπει να θεωρούνται προδότες της πατρίδας», λέει.

Στο κύριο άρθρο της εβδομαδιαίας εφημερίδας Desde la fe («Εκ πίστεως») που εκδίδει η αρχιεπισκοπή του Μεξικό, οι εκκλησιαστικές αρχές της χώρας εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά των εγχώριων εταιρειών που ενδιαφέρονται να μετάσχουν «στο φανατικό αυτό πρότζεκτ», το οποίο, όπως λένε, θα καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικό.

«Υπό το πρόσχημα της τόνωσης της απασχόλησης οι εταιρείες αυτές αποζητούν το κέρδος χωρίς να συλλογίζονται τις συνέπειες. Γι’ αυτές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», επισημαίνεται στο άρθρο.

Παράλληλα ασκείται δριμεία κριτική κατά της «χλιαρής» στάσης των μεξικανικών αρχών, που δεν έδειξαν την απαιτούμενη σταθερότητα απέναντι στις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ανέγερση του τείχους.

Η Καθολική Εκκλησία, που ασκεί μεγάλη επιρροή στο Μεξικό, υποστηρίζει ότι η συμμετοχή ντόπιων εταιρειών στο κτίσιμο του τείχους θα καταλήξει στο να «θρέψει» τις διακρίσεις εις βάρος των Μεξικανών. «Σε πρακτικό επίπεδο η συμμετοχή σ’ ένα έργο, που συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειας, ισοδυναμεί με το να αυτοπυροβολείσαι στο πόδι», λέει το άρθρο.

Ορισμένες μεξικανικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στην ανέγερση του προτεινόμενου απ’ τον Ντόναλντ Τραμπ τείχους, το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει ότι θα πληρώσει το Μεξικό, αλλά αρνείται εξίσου επίμονα ο Μεξικανός ομόλογός του, Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Η Μεξικανική τσιμεντοβιομηχανία Cemex είπε στις αρχές Μαρτίου ότι είναι έτοιμη, αν της ζητηθεί, να παράσχει υλικά για το τείχος. Πρόσθεσε, πάντως, ότι μέχρι τότε δεν την είχαν προσεγγίσει.

Στο μεταξύ η Ecovelocity, μια μικρή εταιρεία που εδράζει στην πόλη Πουέμπλα στο κεντρικό Μεξικό, έγινε πρωτοσέλιδο στη χώρα προ ημερών, όταν ο ιδιοκτήτης της είπε ότι δεν βλέπει τίποτε κακό στο να παράσχει φωτισμό για το τείχος, αν και τελικά αποφάσισε να αποσύρει την προσφορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ