Banco Popular: Σε συνομιλίες με τον ελληνικό Ομιλο Libra για πώληση περιουσιακών στοιχείων - iefimerida.gr

Banco Popular: Σε συνομιλίες με τον ελληνικό Ομιλο Libra για πώληση περιουσιακών στοιχείων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος επικεφαλής της Ισπανικής Banco Popular Εμίλιο Σαράχο βρίσκεται σε συνομιλίες για την πώληση του χαρτοφυλακίου ακινήτων, καθώς επίσης και ενός ποσοστού της τράπεζας στον όμιλο Libra, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας El Confidencial.

Οι συνομιλίες με την ελληνική εταιρία, που προέρχεται από τον ναυτιλιακό κλάδο, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές κοντά στην τράπεζα τις οποίες δεν κατονομάζει.

Ο όμιλος Libra θα μπορούσε να επενδύσει τουλάχιστον μεταξύ 350 εκατ. και 400 εκατ. ευρώ σε μετρητά, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. Η Banco Popular αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο ενώ εκπρόσωπος του Libra Group δήλωσε ότι η εταιρία δεν σχολιάζει φήμες της αγοράς.

Η Popular, η οποία έχει υψηλή έκθεση σε προβληματικούς στεγαστικούς τίτλους, ανακοίνωσε ζημίες-ρεκόρ ύψους 3,5 δισ. ευρώ το 2016, ενώ τα «κόκκινα» δάνεια ακινήτων διάβρωσαν την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας.

Η Libra Group, είναι ένας ιδιωτικός διεθνής επιχειρηματικός όμιλος που ελέγχει 30 θυγατρικές σε 35 χώρες του κόσμου, με δραστηριότητες στους τομείς της αεροπορίας, της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών, της φιλοξενίας, των ακινήτων και της ναυτιλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ banco popular libra group
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ