Ο Μακρόν «ανακάλυψε» νησί -Γελούν με τη γεωγραφική γκάφα του [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Μακρόν «ανακάλυψε» νησί -Γελούν με τη γεωγραφική γκάφα του [εικόνα]

Φωτογραφία: AP/ Michel Euler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θέλει να γίνει πρόεδρος... Πήγαινε μάθε γεωγραφία πρώτα!». Αυτή είναι μία μόνο από τις πολλές αντιδράσεις που προκάλεσε στο Twitter μία γκάφα του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές είπε σε δηλώσεις του ότι η Γαλλική Γουιάνα είναι νησί, κάτι που βέβαια δεν ισχύει και αρκετοί έσπευσαν να τον επικρίνουν για το λάθος.

«Είναι σοβαρό αυτό που συμβαίνει στη Γαλλική Γουιάνα τις τελευταίες ημέρες», είπε ο Μακρόν για τη γενική απεργία που κηρύχθηκε στην υπερπόντια κτήση της Γαλλίας. «Η πρώτη μου αντίδραση είναι έκκληση για ηρεμία, γιατί το να μπλοκάρει τους διαδρόμους του αεροδρομίου- και μερικές φορές να μπλοκάρεις τη λειτουργία του ίδιου του νησιού- δεν είναι η απάντηση σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο Μακρόν.

Η Γαλλική Γουιάνα δεν είναι νησί, αλλά βρίσκεται στα παράλια της Νότιας Αμερικής και αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα της Γαλλίας εκτός της ηπειρωτικής Ευρώπης, σύμφωνα με το Wikipedia. Τα γαλλικά ΜΜΕ έγραψαν για γκάφα του Μακρόν, ενώ η Le Parisien δημοσίευσε κουίζ για να διαπιστώσουν οι αναγνώστες της αν γνωρίζουν καλύτερα από τον υποψήφιο τη γαλλική γεωγραφία.

Ο Μακρόν «ανακάλυψε» νησί -Γελούν με τη γεωγραφική γκάφα του [εικόνα] | iefimerida.gr 0


Πηγή χάρτη: The Local

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλική Γουϊάνα Εμανουέλ Μακρόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ