Τούρκος δημοσιογράφος καταγγέλλει: Η MIT πυκνώνει τις μυστικές επιχειρήσεις της στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Τούρκος δημοσιογράφος καταγγέλλει: Η MIT πυκνώνει τις μυστικές επιχειρήσεις της στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκαλεί η δημόσια αναφορά γνωστού αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου της Τουρκίας - πρώην διεθυντή της εφημερίδας ZAMAN, που ζει εξόριστος στη Σουηδία.

Ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ σε ανάρτησή του στο twitter επικαλείται πηγές που διαθέτει στην Τουρκία σύμφωνα με τις οποίες οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας (ΜΙΤ) έχουν κλιμακώσει τις μυστικές επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα.

Ο Μποζκούρτ, ο οποίος διατηρούσε πολύ καλές πηγές στην τουρκική αστυνομία και στο δικαστικό σώμα, αναφέρει τα εξής: «Οι πηγές μου αναφέρουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κλιμακώσει τις κεκαλυμμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αυξάνοντας και τον αριθμό των επιχειρησιακών. Σχεδιάζεται κάποια συνωμοσία;»

Η καταγγελία του Τούρκου δημοσιογράφου έρχεται σε μια στιγμή κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Αγκυρα έχει κινήσει γη και ουρανό – μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και την διαφυγή των 8 στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη– προκειμένου να «σφραγίσει» τα σύνορά της.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα υπήρξαν και καταγγελίες για την «εξαφάνιση» τούρκου πολίτη ο οποίος είχε περάσει στο ελληνικό έδαφος και για τον οποίο οι τουρκικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης.

My sources are telling me #Turkey intel has escalated clandestine ops in #Greece, raising the number of operatives. Plotting something?

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ