Γιάννος Παπαντωνίου: Με τιμωρούν γιατί έβαλα τη χώρα στο ευρώ - iefimerida.gr

Γιάννος Παπαντωνίου: Με τιμωρούν γιατί έβαλα τη χώρα στο ευρώ

Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τιμωρούν γιατί εβαλα τη χώρα στο ευρώ υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου στο τετρασέλιδο υπόμνημά του στη Βουλή, ενόψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για προανακριτική που θα ερευνήσει τα εξοπλιστικά που υπέγραψε.

Αναφερόμενος στην είσοδο της χώρας στο ευρώ που πέτυχε η κυβέρνηση Σημίτη, ο Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του: «Αυτό είναι το έγκλημα για το οποίο πληρώνουμε το τίμημα της κατασυκοφάντησης. Η επιτυχία και κατ επέκταση η πρόοδος της χώρας δεν συγχωρέθηκαν».

Ο κ. Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι το σύνολο των συμβάσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχει υποστεί «εξονυχιστικό» έλεγχο επι 14 χρόνια και «δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο».

Σε άλλο σημείο υποστηρίζει ότι «η απουσία οποιασδήποτε ένδειξης για την εκ μέρους μου «συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις» οδηγεί τους συντάκτες της Πρότασης στην επίκληση λογαριασμού που δημιούργησε η σύζυγός μου το έτος 2000 (Μάιος- Αύγουστος) και στην συνέχεια μετέτρεψε σε καταπίστευμα στην τράπεζα HSBC για τα παιδιά της από το πρώτο της γάμο» για να συμπληρώσει «πρόκειται για κίνηση απόγνωσης γιατί το άνοιγμα λογαριασμού από την σύζυγό μου απέδειξε ότι μετά την κατάθεση το 2000 ούτε ένα ευρώ δεν προστέθηκε στο αρχικό ποσό (1,3 εκατ. ευρώ). Κατά συνέπεια καμία απολύτως σχέση δεν μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν τον λογαριασμό και τη θητεία μου στο ΥΠΕΘΑ».

Ο πρώην υπουργός αναφέρει ακόμη ότι η σύσταση της προανακριτικής εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, ότι επιδιώκεται η επικοινωνιακή κάλυψη του αδιεξόδου της πολιτικής της κυβέρνησης, η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δηνοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, αλλά και η «τιμωρία» της κυβέρνησης Σημίτης και συγκεκριμένα η δική του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννος Παπαντωνίου πρώην υπουργός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ