Συνάντηση Μέι – Στέρτζον 48 ώρες πριν την έναρξη του Brexit - iefimerida.gr

Συνάντηση Μέι – Στέρτζον 48 ώρες πριν την έναρξη του Brexit

Φωτογραφία: James Glossop/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις 48 ώρες πριν την έναρξη και της τυπικής διαδικασίας του Brexit, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέσα Μέι συναντάται με την «εσωτερική» της αντίπαλο, την Πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

Η Στέρτζον, μέρες μετά την απαίτηση ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας, εν όψει Brexit, θα συναντηθεί, με τη Βρετανίδα ομόλογό της στο Κοινοβούλιο του Εδιμβούργου, λίγο πριν εκείνη θέσει σε ισχύ το άρθρο 50 για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των δύο γυναικών είχαν ενταθεί όταν η Στέρτζον απαίτησε να διενεργηθεί εκ νέου δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας. Η Μέι αρνήθηκε κατηγορηματικά να συμβεί κάτι τέτοιο πριν την ολοκλήρωση της εξόδου της χώρας από την ΕΕ και αυτό σκοπεύει να επαναλάβει και σήμερα.

Ωστόσο, η Μέι, από τη Σκωτία, αναμένεται να εκφέρει λόγο υποσχόμενη μία πιο ισχυρή Σκωτία, Ουαλία και Βόρειο Ιρλανδία επιμένοντας ότι δε θα επιτρέψει «το έθνος μας να χάσει και να γίνει πιο αδύναμο, ή να υπάρξει ανισορροπία μεταξύ των πολιτών του».

Την Τετάρτη 29 του μήνα, η Βρεατνίδα Πρωθυπουργός θα επικαλεστεί με επιστολή, που θα στείλει στις Βρυξέλες, το Άρθρο 50 της συνθήκης της ΕΕ, ξεκινώντας στην ουσία την αντίστροφη μέτρηση για τα δύο χρόνια, που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του Brexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι Νίκολα Στέρτζον Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ