Η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας στις... μικρές αγγελίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας στις... μικρές αγγελίες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια παλιά κρεβατοκάμαρα έκανε την εμφάνισή της σε ένα γερμανόγλωσσο σάιτ με μικρές αγγελίες την περασμένη εβδομάδα.

Τίποτε το εντυπωσιακό, εκτός από την τιμή της. Για ένα κρεβάτι 2χ20, δύο κομοδίνα και δύο ντουλάπες, ζητούν το απίστευτο ποσό των 125.000 ευρώ.

Σίγουρα αυτά τα έπιπλα είναι από πολύτιμο ξύλο και απεικονίζουν, σε άψογα χρώματα εποχής, πύργους και πορτρέτα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο σάιτ.

Η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας στις... μικρές αγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας στις... μικρές αγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας στις... μικρές αγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας στις... μικρές αγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας στις... μικρές αγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πώς δικαιολογείται αυτή η τιμή; Είναι γιατί αυτή η κρεβοτοκάμαρα ανήκε στον τελευταίο αυτοκράτορα της Αυστρίας Κάρολο Α΄ της Αυστρο-Ουγγαρίας (Karl I, 17 Αυγούστου 1887 - 1 Απριλίου 1922) από τον Οίκο των Αψβούργων – Λωρραίνης.

Η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας στις... μικρές αγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Αυτή η απίστευτη προσφορά, η οποία μάλιστα έγινε μέσω αγγελίας (την ανακάλυψε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων στο αυστριακό σάιτ Willhaben) βρισκόταν στον πύργο Wartholz, κοντά στη Βιέννη. Επρόκειτο για το εξοχικό του αυτοκράτορα, της συζύγου του Ζίτα της Πάρμας και των παιδιών τους και πήγαιναν εκεί «για να αποφύγουν τη βιεννέζικη ζέστη», όπως αναφέρει ο βιογράφος της Ζίτα Jean Sévillia. Ο συγγραφέας μάλιστα αναφέρει ότι σε αυτόν τον πύργο το αυτοκρατορικό ζευγάρι πέρασε τις πρώτες ημέρες οικειότητας, μετά τον γάμο.

Η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας στις... μικρές αγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 6

«Ο αυτοκράτορας είχε προσφέρει όλα τα έπιπλα στον γιατρό του, το 1918, λίγο πριν φύγει στην εξορία, σύμφωνα με την πωλήτρια», γράφει το πρακτορείο ειδήσεων. Ο εν λόγω γιατρός είχε δεχθεί τα έπιπλα του αυτοκράτορα ως ευχαριστία για τις υπηρεσίες που του προσέφερε. Ο γιατρός μετέφερε τα έπιπλα στην πόλη Linz, βόρεια της Αυστρίας. Τα κράτησε 60 χρόνια, ως το 1968, ως τον θάνατό του. Σήμερα τα πωλούν οι κληρονόμοι του.

Ο αυτοκράτορας Κάρολος Α' είναι αυτός που ανέλαβε τον θρόνο, μετά τη δολοφονία του θείου του Φραγκίσκου Φερδινάνδου κάτι που στάθηκε αιτία για την έκρηξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914). Εγινε καταρχήν διάδοχος του Αυστριακού θρόνου, και δύο χρόνια αργότερα διαδέχθηκε τον υπερήλικα προ-θείο του Φραγκίσκο Ιωσήφ Α΄ (1916). Ο στρατός του στο τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου είχε αποδεκατιστεί, η αυτοκρατορία πήγαινε να διαλυθεί. Τα αυτονομιστικά κινήματα ανεξαρτησίας στην Ουγγαρία και την Σερβία ήταν έντονα. Αρνήθηκε την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Ουίλσον να επιτρέψει την αυτονομία των εθνοτήτων, με αποτέλεσμα όλες οι εθνότητες σταδιακά να διακηρύξουν την ανεξαρτησία τους με σκληρότερο χτύπημα την διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ουγγαρίας στις 31 Οκτωβρίου και την διάσπαση της Αυστρο - Ουγγρικής δυαρχίας. Στον Κάρολο απέμειναν ελάχιστες παραδουνάβιες περιοχές που τις διεκδικούσε και η Γερμανία.

Η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας στις... μικρές αγγελίες [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Τελικά παραιτήθηκε από τον θρόνο χωρίς να καθαιρεθεί και διατήρησε τυπικά τον τίτλο αναχωρώντας με την οικογένεια του για την Ελβετία στις 20 Μαΐου 1919.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρεβατοκάμαρα αυτοκράτορας Αυστρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ