Πολωνία: Εσφαξαν πρόβατο, γδύθηκαν και αλυσοδέθηκαν στην πύλη του Αουσβιτς - iefimerida.gr

Πολωνία: Εσφαξαν πρόβατο, γδύθηκαν και αλυσοδέθηκαν στην πύλη του Αουσβιτς

Φωτογραφία αρχείου: AP/ Markus Schreiber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διώξεις αντιμετωπίζουν 11 άτομα, που την Παρασκευή έσφαξαν πρόβατο, γδύθηκαν και αλυσοδέθηκαν μπροστά από την πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης Αουσβιτς- Μπίρκεναου.

Μάλιστα, οι 11 κατέγραψαν αυτές τις πράξεις τους με drone. Πρόκειται για 7 άνδρες και 4 γυναίκες, ηλικίας 20-27 ετών, οι οποίοι ανάρτησαν και πανό στο οποίο με κόκκινα γράμματα αναγραφόταν η λέξη «αγάπη».

Οι φρουροί του μουσείου επενέβησαν και τα άτομα συνελήφθησαν. Αρκετοί από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους ασκήθηκαν διώξεις για «βεβήλωση». Επίσης, ο άνδρας που έσφαξε το πρόβατο κατηγορείται για βάναυση μεταχείριση ζώου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη.

Την ομάδα αποτελούσαν 6 Πολωνοί, 4 Λευκορώσοι και ένας Γερμανός. Μιλώντας στις εισαγγελικές αρχές, χαρακτήρισαν την ενέργεια τους ως ένα «μανιφέστο για ειρήνη στον κόσμο»

«Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα, ούτε ότι έχουν κάποια συγκεκριμένη πολιτική προσχώρηση», δήλωσε ο εισαγγελέας Μάριους Σλόμκα.

Οι αρχές του μουσείου δήλωσαν «σοκαρισμένοι και προσβεβλημένοι» από την ενέργεια των νεαρών, ενώ ο Μισέλ Σούντριχ, αρχιραβίνος της Πολωνίας καταδίκασε την «βέβηλη» ενέργεια αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άουσβιτς στρατόπεδο συγκέντρωσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ