Μετά τα κοστούμια, τα ακριβά ρολόγια -Νέο σκάνδαλο για τον Φρανσουά Φιγιόν [εικόνες]

Μετά τα κοστούμια ήρθαν τα ρολόγια. Ο Φρανσουά Φιγιόν έλαβε δώρο όταν ήταν πρωθυπουργός ένα ρολόι αξίας άνω των 10.000 ευρώ από έναν ιταλο-ελβετό επιχειρηματία, τον Pablo Victor Dana, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

«Πράγματι πρόσφερα ένα από τα ρολόγια μου στον κ. Φιγιόν. Του πήγα το ρολόι εγώ ο ίδιος στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ενώ βρισκόμουν στο Παρίσι για ταξίδι με την σύζυγό μου και τα παιδιά μου», δήλωσε ο κ. Dana στο γαλλικό σάιτ Franceinfo, και πρόσθεσε: «Η γαλλική πολιτική δεν με ενδιέφερε ποτέ και το εν λόγω δώρο ήταν χωρίς κανένα αντάλλαγμα».

Ο Φρανσουά Φιγιόν επιβεβαίωσε με τη σειρά του ότι έλαβε ένα τέτοιο δώρο. «Ο κ. Dana έχει προσφέρει ρολόγια σε πολλά άλλα άτομα εκτός από μένα», δήλωσε ο δεξιός υποψήφιος και πρόσθεσε ότι έχει επίσης λάβει ως δώρο «ένα ρολόι του Alain Thébault, του εφευρέτη των υδροπτέρων».

Στο πόθεν έσχες του ο Φρανσουά Φιγιόν δηλώνει ανάμεσα σε άλλα ότι έχει στην κατοχή του και δύο ρολόγια τα οποία αξίζουν 15.000 και 12.000 ευρώ, σύμφωνα με την προσωπική του αξιολόγηση.

«Εχουμε το ίδιο πάθος για τα παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα, έχουμε τις ίδιες οικογενειακές αξίες και τον θαυμάζω σαν πολιτικό και σαν οικογενειάρχη (…). Ο Φρανσουά Φιγιόν εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί πάντα για μένα ένα σύμβολο για το πως πρέπει να είναι ένας πολιτικός», πρόσθεσε ο Pablo Victor Dana, ο οποίος κατασκε'ύαζε τα ρολόγια Instruments et Mesures du Temps – η εταιρεία πτώχευσε το 2014 –, και σήμερα είναι επικεφαλής ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου στο Ντουμπάι.

Το δεύτερο ρολόι πρόσφερε στον Φρανσουά Φιγιόν ο Ελβετός κατασκευαστής της μάρκας Rebellion, το 2013, προσθέτει το σάιτ Franceinfo, και επρόκειτο για μια «πολύ φιλική κίνηση», όπως δήλωσε μέλος της ελβετικής επιχείρησης.

«Δεν υπήρχε κανένα υπονοούμενο σε αυτό το δώρο» δήλωσε από την πλευρά του ο Φρανσουά Φιγιόν και πρόσθεσε ότι το ρολόι του το πρόσφεραν με αφορμή τους αγώνες αυτοκινήτων «24 Heures du Mans», όπου ο Ελβετός κατασκευαστής είχε έρθει ως επικεφαλής ομάδας αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Ας σημειωθεί ότι αυτοί οι αυτοκινητιστικοί αγώνες είχαν πρόεδρο τον Πιέρ Φιγιόν, αδελφό του υποψηφίου προέδρου. Το εν λόγω ρολόι Rebellion Predator έχει αξία 16.000 ευρώ.

Το άλλο ρολόι που έχει ο Φιγιόν είναι ένα χρονόμετρο Zenith El Primero Stratos Flyback. Πρόκειται για περιορισμένη σειρά 500 ρολογιών που κατασκευάστηκαν προς τιμήν του Alain Thébault. Τιμή 6000 ευρώ.

Αυτό είναι το ρολόι που χάρισε ο Pablo Dana στον Φιγιόν: ένα Scuderia Ventidue I&MT. Κατασκευάστηκε σε περιορισμένη σειρά, πάρθηκαν μέτρα για τον κάθε πελάτη και δόθηκαν «σε ορισμένες προσωπικότητες και φίλους, όπως ο Νταβίντ Χαλιντέη και ο Φρανσουά Φιγιόν», όπως εξήγησε ο ίδιος ο Pablo Dana. Τιμή 15.000 ευρώ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιγιόν ρολόγια σκάνδαλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ