Τέσσερις άγνωστες ιστορίες για τον Φρανσουά Φιγιόν, όταν ήταν νέος [εικόνες] - iefimerida.gr

Τέσσερις άγνωστες ιστορίες για τον Φρανσουά Φιγιόν, όταν ήταν νέος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2017, με τίτλο «Δεν είμαι άγιος», ο γάλλος δημοσιογράφος Julien Rebucci έψαξε τα χρόνια της νεότητας του μυστηριώδους υποψηφίου προέδρου της Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν.

Στο εν λόγω βιβλίο υπάρχουν μαρτυρίες όσων γνώρισαν τον Φιγιόν ως τα 27 του χρόνια, πριν δηλαδή γίνει βουλευτής του συντηρητικού κόμματος, το 1981. Ξεχωρίζουν 4 απίστευτες ιστορίες από τη ζωή του.

Τέσσερις άγνωστες ιστορίες για τον Φρανσουά Φιγιόν, όταν ήταν νέος [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Είχε το παρατσούκλι «κοκότα»

Ο Φρανσουά Φιγιόν πήγε σε σχολείο Ιησουιτών, στο Λύκειο Notre Dame de Sainte Croix στην πόλη Μαν, όπου πέρασε τρία χρόνια, από το 1969 ως το 1972. Εκεί έγινε πραγματικά στόχος των συμμαθητών του που του έκαναν ομοφοβικό μπούλινγγκ. Μάλιστα, ένας από τους συμμαθητές του τού είχε κολήσει το παρατσούκλι «κοκότα».

«Στο σχολείο πίστευαν ότι είχε κάπως γυναικείους τρόπους. Δεν νομίζω ότι προτιμούσε τους άντρες, αλλά πολλοί από εμάς βρίσκαμε ότι είχε περίεργη στάση. Σήμερα, όσο το σκέφτομαι, αναγνωρίζω ότι όλα αυτά ήταν βλακείες. Αλλά όταν διαβάζω ότι τον εμφανίζουν την πολιτική σαν επαναστάτη, ε, όχι, δεν ήταν», περιγράφει ένας συμμαθητής του από το σχολείο.

Τέσσερις άγνωστες ιστορίες για τον Φρανσουά Φιγιόν, όταν ήταν νέος [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μήνας του μέλιτος στο νοσοκομείο

Ο Φρανσουά Φιγιόν παντρεύτηκε την Πενέλοπι Κλαρκ τον Μάιο του 1890, στην εκλογική του περιφέρεια, στο Sablé-sur-Sarthe. Ο γάμος πήγε μια χαρά αλλά ο μήνας του μέλιτος καθόλου. Ενώ βρίσκονταν καθ'οδόν για την Ισπανία, γράφει το βιβλίο, το αυτοκίνητό τους, μια Alpine Turbo, έπεσε σε χαντάκι. Ο Φρανσουά Φιγιόν έμεινε στο νοσοκομείο 15 ημέρες, με σπασμένα πλευρά. Ο μήνας του μέλιτος απλά αναβλήθηκε.

Τέσσερις άγνωστες ιστορίες για τον Φρανσουά Φιγιόν, όταν ήταν νέος [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πετούσε τις προκηρύξεις στον υπόνομο

Στα τέλη της δεκαετίας του 70 ο Φιγιόν προσελήφθη σε πολιτικό γραφείο. «Τον λένε Φρανσουά. Ο πατέρας του είναι φίλος μου και θέλει να τον φροντίσει» είχε πει ο βουλευτής στην διεθύντριά του. Η εν λόγω διευθύντρια, Hélène Izambert, μίλησε στο βιβλίο:

«Είχαμε κανονίσει ένα ραντεβού αλλά ο νεαρός Φιγιόν έφτασε με τρεις ώρες καθυστέρηση. Χτυπάει την πόρτα, πάω να του ανοίξω. «Καλημέρα κύριε. Με ποιόν έχω την τιμή να μιλάω;» του είπα. «Είμαι ο κύριος Φρανσουά Φιγιόν» μου απάντησε. Εγινα έξαλλη, μα ποιός νόμιζε ότι ήταν; Δεν ήταν τίποτα και παρουσιαζόταν ήδη ως κύριος!» δηλώνει.

Εξιστορεί επίσης ένα άλλο περιστατικό από την προεκλογική εκστρατεία του βουλευτή: «Κολλάγαμε αφίσες τη νύχτα. Είπα στον Φιγιόν να κάνει ό,τι κι εμείς, να πάρει ένα πακέτο αφίσες και να πάει να τις κολλήσει. Δεν φαντάζεστε την έκπληξή μου την επόμενη μέρα, όταν οι άνθρωποι ήρθαν και μου είπαν «Κυρία Izambert, ξέρετε που είναι οι αφίσες του κυρίου που ερχόταν πίσω σας; Είναι μέσα στον υπόνομο»! Τον κάλεσα και παρολίγο να του δώσω ένα ζευγάρι μπάτσες».

Τέσσερις άγνωστες ιστορίες για τον Φρανσουά Φιγιόν, όταν ήταν νέος [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Εγινε αρχηγός των προσκόπων σε ηλικία 17 ετών

Ο Φρανσουά Φιγιόν έγινε αρχηγός προσκόπων σε ηλικία 17 ετών. Είναι πολύ σπάνιο για έναν ανήλικα να διοικεί μια ομάδα προσκόπων, γράφει το βιβλίο. Και προσθέτει: «Ο πατέρας του Φιγιόν ήταν συμβολαιογράφος και είχε μεγάλη επιρροή. Αυτός έγραψε επιστολή στους προσκόπους και τον τοποθέτησαν αρχηγό».

Ενας φίλος του Φιγιόν από τους προσκόπους που διηγείται αυτή την ιστορία προσθέτει ότι ως αρχηγός «έκανε να βασιλεύει μια πολύ σκληρή πειθαρχία» στην ομάδα του και ήταν ψύχραιμος. «Μια φορά, ένα παιδί έκοψε το δάχτυλό του σε μια εργασία. Το δάχτυλο έπεσε στο χαντάκι και ο Φρανσουά Φιγιόν πήδηξε και το μάζεψε. Μετά, το έβαλε προσεκτικά σε μια πετσέτα, περιμένοντας τις πρώτες βοήθειες».

Τέσσερις άγνωστες ιστορίες για τον Φρανσουά Φιγιόν, όταν ήταν νέος [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιγιόν νέος ιστορίες βιβλίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ