Μπλακ αουτ για 24 ώρες στη Wikipedia - iefimerida.gr

Μπλακ αουτ για 24 ώρες στη Wikipedia

Μπλακαουτ για 24 ώρες στη Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το σύνθημα «Σκεφτείτε έναν κόσμο χωρίς ελεύθερη γνώση», η Wikipedia σταμάτησε για 24 ώρες την πρόσβαση στην online εγκυλοπαίδεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δύο νομοθετήματα κατά της πειρατείας που προωθούνται αυτές τις ημέρες στο Αμερικανικό Κονγκρέσο και την Γερουσία.

Η Wikipedia, αλλά και άλλες γνωστές διαδικτυακές υπηρεσίες, αντιδρούν στα νομοσχέδια Stop Online Piracy Act (SOPA) και PROTECT IP Act (PIPA) τα οποία υποτίθεται πως προωθούνται για την καταπολέμηση της πειρατείας. Ωστόσο, οι επικριτές των δύο νομοσχεδίων υποστηρίζουν ότι αυτό που θα πετύχουν θα είναι η φίμωση του ελεύθερου διαδικτύου, αφού οι κάτοχοι έργων με πνευματικά δικαιώματα θα μπορούν να «κλείνουν» απευθείας ιστοσελίδες και να διώκουν νομικά τους διαχειριστές τους, όταν οι χρήστες τους ανεβάζουν περιεχόμενο με πνευματικα δικαιώματα, χωρίς να τους δίδεται χρόνος για να το «κατεβάζουν» - όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαρακ Ομπάμα, δήλωσε χτες ότι δεν θα υποστηρίξει το SOPA, αλλά το κίνημα κατά των δύο νομοσχεδίων δεν φαίνεται να πείθεται και προχώρησε κανονικά στην προγραμματισμένη για σήμερα διαμαρτυρία. Το μπλακαουτ θα διαρκέσει για 24 ώρες και συμμετέχουν γνωστοί οργανισμοί όπως Mozilla, Reddit, Failblog αλλά και πολλά μικρότερα blogs.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ