HΠΑ: Δολοφόνος σκόπευε «να σκοτώσει όσους περισσότερους μαύρους ανθρώπους μπορούσε» - iefimerida.gr

HΠΑ: Δολοφόνος σκόπευε «να σκοτώσει όσους περισσότερους μαύρους ανθρώπους μπορούσε»

Φωτογραφία:AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο James Harris Jackson κατηγορείται για την δολοφονία ενός ανθρώπου στην Νέα Υόρκη, έχοντας ως μοναδικό κίνητρο το μίσος που τρέφει για τους ανθρώπους σκούρου δέρματος.

Ένας λευκός βετεράνος του στρατού κατηγορείται με δολοφονία δευτέρου βαθμού ενάντια στον Timothy Caughman στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Οι αρχές ενημέρωσαν ότι ο δράστης σκόπευε «να σκοτώσει όσους περισσότερους μαύρους ανθρώπους της Νέας Υόρκης μπορούσε» ενώ το όπλο του ήταν ένα σπαθί 66 εκατοστών. Ο εισαγγελέας δήλωσε στην δίκη πως «ο κατηγορούμενος οδηγούνταν αποκλειστικά από συναισθήματα μίσους» και πως δεν υπήρχαν άλλα κίνητρα για την δράση του.

Ο Jackson πιθανότατα να βρεθεί αντιμέτωπος και με άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του φόνου πρώτου βαθμού, καθώς όπως ανέφερε ο εισαγγελέας «η πράξη του είναι πολύ πιθανόν να είναι μια πράξη τρομοκρατίας».

Ο κατηγορούμενος είπε μάλιστα στην αστυνομία ότι ταξίδεψε από την Βαλτιμόρη στην Νέα Υόρκη «με σκοπό να σκοτώσει μαύρους ανθρώπους» και οι αρχές θεώρησαν πως ο δράστης μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο σημείο επειδή η Νέα Υόρκη είναι «η πρωτεύουσα των ΜΜΕ σε ολόκληρο τον κόσμο» και επομένως ήθελε να τραβήξει την προσοχή του κόσμου.

Ο Caughman που ήταν «άνθρωπος που ανακύκλωνε μπουκάλια» όπως αναφέρει ο λογαριασμός του στο Twitter, έψαχνε έναν κάδο απορριμάτων την ώρα που ο Jackson ήρθε από πίσω και τον μαχαίρωσε με το σπαθί του στην πλάτη και έπειτα στα χέρια και το πρόσωπο. Το θύμα ξεψύχησε λίγα λεπτά αργότερα καθώς μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Jackson παραδόθηκε σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης 1 μέρα αφότου διέπραξε τον φόνο, λέγοντας στους αστυνομικούς πως «πρέπει να με συλλάβετε, έχω μαχαίρι στο παλτό μου».

Μάλιστα ο δράστης εκμυστηρεύτηκε στους αστυνόμους ότι έτρεφε μίσος για τους σκουρόχρωμους ανθρώπους για παραπάνω από 10 χρόνια και πως έχει συγγράψει ένα μανιφέστο στο οποίο αναλύει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο κατά τους.

Ο δικηγόρος του Jackson δήλωσε πως η δικαιοσύνη πρέπει να λάβει υπόψη της «τα καταφανή ψυχολογικά προβλήματα που διατρέχουν την υπόθεση του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ