Seat Leon Cupra: 300 άλογα του αντιμέτωπα με 6 σκυλιά [βίντεο]

Προκειμένου να δείξει τις δυνατότητες του νέου Leon Cupra ST 4WD, η SEAT ζήτησε από τον οδηγό αγώνων Jordi Gene να μετέχει σε μια πολύ παράξενη «κόντρα» με ένα έλκηθρο που σέρνουν 6 χάσκις από την Αλάσκα και τη Σιβηρία πάνω σε μία παγωμένη λίμνη του Βορρά.

Το όλο πρότζεκτ, πέρα από τους προφανείς λόγους διαφήμισης και μάρκετινγκ, είχε και αρκετή πλάκα για τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι όπως φαίνεται και από το βίντεο το απόλαυσαν δεόντως.

Από τις πληροφορίες που συνοδεύουν το βίντεο μαθαίνουμε και κάποιες ενδιαφέρουσες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις όπως τό ότι το κάθε σκυλί μπορεί να σύρει ένα φορτίο ίσο με το βάρος του (περίπου 30 κιλά) και μπορεί να διανύσει μία απόσταση έως και 130 χιλιομέτρων μέσα σε μία ημέρα. Μάλιστα είναι και μία από τις ταχύτερες ράτσες σκυλιών στον κόσμο, αφού μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 40 χλμ./ ώρα.

Οι αριθμοί του Leon είναι 300 ίπποι από τον TSi των 2.000 κυβικών, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις και τετρακίνηση, ενώ από πλευράς επιδόσεων σημειώστε 0-100 σε μόλις 4,9 δεύτερα και τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ ώρα.

Η ιδιότυπη αυτή κόντρα έγινε στην λίμνη Pikku Nissi στην Φινλανδία, όπου στην κορύφωση του χειμώνα, το πάχος του πάγου φθάνει έως και το ένα μέτρο. Και όπως μπορούμε να δούμε το Leon προσαρμόζεται άνετα -χάρη και στην τετρακίνηση- στην παγωμένη επιφάνεια, την ίδια στιγμή που τα χαριτωμένα σκυλιά περνούν άλλη μια ενδιαφέρουσα μέρα αδιαφορώντας για τα χιλιάδες views που συγκεντρώνουν στο διαδίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ