Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας - iefimerida.gr

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας

Φωτογραφία: ΝΔ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων εξέφρασαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μίκαελ Λίνχαρτ, κατά τη συνάντηση τους στα γραφεία της Πειραιώς.

Σε ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται πως στην συνάντηση εκφράστηκε το κοινό ενδιαφέρον για την ειρήνη, την ανάπτυξη και τη σταθερότητα των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα της διατήρησης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της ευαίσθητης αυτής περιοχής, υπό την προϋπόθεση ασφαλώς της εκπλήρωσης των σχετικών κριτηρίων και προαπαιτουμένων της ενταξιακής διαδικασίας.

«Κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, παρέχεται στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων ένα βασικό κίνητρο για να συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες για εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την υιοθέτηση των ευρωπαϊκών προτύπων και των κοινών αξιών της Ενωσης. Αξιών που βασίζονται, μεταξύ άλλων, στο Κράτος Δικαίου, την ανεκτικότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στην συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις και για το ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, ενώ συνομίλησαν και για το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον κ. Λίνχαρτ τις θέσεις του κόμματος επί των εσωτερικών, πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ