Σοκ: Γάλλος μουσουλμάνος στην Αμβέρσα προσπάθησε να μιμηθεί τον μακελάρη του Λονδίνου

Πανικό προκάλεσε στην Αμβέρσα ένα επίδοξος μιμητής του μακελάρη του Λονδίνου, ο οποίος έσπειρε χθες το απόγευμα τον θάνατο στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα, επιχείρησε να ρίξει το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στο πλήθος σε εμπορικό δρόμο στην Αμβέρσα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η βελγική αστυνομία.

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απετράπη την τελευταία στιγμή και συνελήφθη. Πρόκειται για βορειοαφρικανό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Οπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ πρόκειται για Γάλλο πολίτη, με το όνομα Mohamed R., γεννημένος το 1977, γαλλικής υπηκοότητας, κάτοικος Γαλλίας. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η βελγική δικαιοσύνη.

«Το αυτοκίνητο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα στο Meir (εμπορικός δρόμος της Αμβέρσα) και οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να πεταχτούν έξω από το δρόμο για να σωθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Αμβέρσα Serge Muyters.

Στρατιώτες που βρίσκονται σε ευαίσθητες σημεία των πόλεων του Βελγίου, επιχείρησαν να σταματήσουν το όχημα αλλά εκείνος αρνήθηκε να υπακούσει και συνέχισε την τρελή πορεία του. Μετά από σύντομη καταδίωξη στο κέντρο της πόλης, αφού το αυτοκίνητο πέρασε από ιστορικά σημεία της Αμβέρσα και πεζοδρόμους, η αστυνομία κατόρθωσε να το ακινητοποιήσει.

«Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην Αμβέρσα και υπάρχει μεγαλύτερη επιτήρηση στα σημεία που συγκεντρώνονται τουρίστες», πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο με τους αστυνομικούς να ερευνούν μέσω ρομποτικού μηχανήματος το επίμαχο αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο φέρει γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας και ήταν ένα κόκκινο Citroen και η απόπειρα επίθεσης έγινε στις 11 το πρωί (τοπική ώρα.) Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Actie van Dovo op de Kaaien in Antwerpen #antwerpen pic.twitter.com/QjAWLduQ5t

Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών Μέσων, στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα όπλο, μια στολή και ένα μπιτόνι, το οποίο δεν διευκρινίζεται τι περιείχε.

Πρόκειται από τους πιο κεντρικούς εμπορικούς δρόμους στο κέντρο της Αμβέρσα. Παλαιότερα η De Meir αποτελούσε έναν από τους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους στις Κάτω Χώρες.

H Αμβέρσα είναι μια από τις ομορφότερες και πιο τουριστικές πόλεις του Βελγίου:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ