HΠΑ: Αστυνομικός συνελήφθη 3 χρόνια αφού σκότωσε την έγκυο γυναίκα του [εικόνα] - iefimerida.gr

HΠΑ: Αστυνομικός συνελήφθη 3 χρόνια αφού σκότωσε την έγκυο γυναίκα του [εικόνα]

Φωτογραφία:AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μακρά ποινική έρευνα κατέληξε στην σύλληψη ενός πρώην αστυνομικού της Πενσιλβανίας, ο οποίος πυροβόλησε κατά λάθος την γυναίκα του και το αγέννητο παιδί τους προ τριετίας.

Ο Joseph Miller, σε ηλικία 36 χρονών, κατηγορείται για δύο φόνους εξ’ αμελείας σε περιστατικό που συνέβη του 2014 όταν η έγκυος γυναίκα του Joanna πέθανε από πυροβολισμό.

Ο Miller ήταν τότε 7 χρόνια βετεράνος της κρατικής αστυνομίας και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας όταν πυροβόλησε και σκότωσε την γυναίκα του τον Μάρτιο του 2014. Ο ίδιος δήλωσε στους ανακριτές ότι το τραγικό συμβάν έγινε παρά την θέληση του.

«Καθάριζα το όπλο μου και δεν κατάλαβα ότι είχε ένα στρογυλλό... πυροβόλησα την γυναίκα μου» είπε ο Μίλερ όταν κάλεσε την άμεση βοήθεια και συνέχισε «Γαμώτο! Δεν μπορώ να πιστέψω πως το έκανα αυτό.»

Η Joanna που ήταν 24 βδομάδες έγκυος, μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο αλλά το μοιραίο γεγονός δεν μπόρεσε να αποτραπεί.

Στην αυτοψία που προέβη ο Dr. Walter Hoffman, διέγνωσε ότι η γυναίκα πέθανε από «πυροβολισμό κοντινής εμβέλειας» ενώ το παιδί πέθανε σαν αποτέλεσμα «της πληγής που υπέστη η μητέρα».

Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Miller στην ABC News δήλωσε ότι «Δεν το έκανα επίτηδες. Ήταν ένα ατύχημα. Την αγαπούσα μέχρι θανάτου».

HΠΑ: Αστυνομικός συνελήφθη 3 χρόνια αφού σκότωσε την έγκυο γυναίκα του [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Έπειτα από 3 μήνες έρευνας, οι αρμόδιοι θεώρησαν πως ο πυροβολισμός έγινε δίχως πρόθεση και ήταν ατύχημα.

Οι αρχές έκριναν ότι δεν υπήρχε «πιθανό κίνητρο για δολοφονία», αλλά οι ανακριτές κράτησαν το δικαίωμα να επανεξετάσουν την υπόθεση σε περίπτωση που νέα στοιχεία έρθουν στην επιφάνεια.

Μια αίτηση που κατατέθηκε την προηγούμενη βδομάδα υποστήριζε ότι ο Miller βρισκόταν πολύ κοντά στην γυναίκα του όταν την πυροβόλησε και ότι αυτός «είπε ψέμματα στην αστυνομία ότι δεν ήξερε που ήταν η Joanna όταν πυροβολούσε και είπε επίσης ψέματα όταν τους είπε ότι βρισκόταν αρκετά μακριά της όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε».

«Ο Miller ήξερε ότι η γυναίκα του καθόταν δίπλα του και πως το στόμιο του όπλου στόχευε το κεφάλι της » ενώ οι εισαγγελείς είπανε πως ο άνθρωπος είχε «εκτεταμένη γνώση» του χειρισμού ενός όπλου και της ασφάλειας του.

«Παρ όλη την γνώση και εμπειρία που κατείχε, ο Miller προκάλεσε τον παράνομο θάνατο της γυναίκας του και του παιδιού τους ακριβώς επειδή παρέβλεψε τα βασικά μέτρα ασφαλείας» είπε ένας ένορκος.

Εντέλει, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η συμπεριφορά του Miller κρίνεται ως «αδικαιολόγητη, απρόσεκτη και αμελής».

Ο Miller από τότε έχει ήδη παντρευτεί καινούργια γυναίκα ενώ παραιτήθηκε από το αστυνομικό σώμα μια μέρα προτού δοθεί το ένταλμα για την σύλληψη του. Αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος από την φυλακή την Παρασκευή δίνοντας 100.000 δολάρια σε ομόλογα.

Οι εισαγγελείς της Montgomery County αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση αλλά ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είπε «Ο Joe είχε μια εξαιρετική φήμη ανάμεσα στους συνανθρώπους του στην αστυνομία και δυστυχώς σε μια πολύ άτυχη στιγμή σκότωσε την γυναίκα του».

Ο Μiller παραιτήθηκε από το δικαίωμα του για προκαταρκτική ανάκριση. Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμη αλλά άμα τελικά καταδικαστεί θα πρέπει να εκτίσει πέντε χρόνια φυλάκισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ