Γαλλία: Ο Μακρόν σαρώνει, έφτασε σε ποσοστά τη Λεπέν για τον πρώτο γύρο - iefimerida.gr

Γαλλία: Ο Μακρόν σαρώνει, έφτασε σε ποσοστά τη Λεπέν για τον πρώτο γύρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τελευταία δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial, για το Paris Match, το Cnews και το Sud Radio, δείχνει ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν έχουν τα ίδια ποσοστά για τον πρώτο γύρο.

Αιτία της ανόδου των ποσοστών του Μακρόν είναι το τηλεοπτικό debate που έγινε μεταξύ των υποψηφίων προέδρων και ο κεντρώος υποψήφιος επιβλήθηκε με την παρουσία και τις απόψεις του.
Είναι η πρώτη φορά που Μακρόν και Λεπέν έχουν τα ίδια ποσοστά στον πρώτο γύρο, αφού έως σήμερα η ακροδεξιά ηγέτις προηγείτο σταθερά όλων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ηγέτης του κινήματος «Εμπρός!» και η Λεπέν έχουν 25,5% στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Η Λεπέν, επίσης, χάνει στη «σίγουρη ψήφο» (από 84% πέφτει στο 79% σε δύο ημέρες) και χάνει στα προγνωστικά νίκης (από 18% έπεσε στο 16% σε δύο ημέρες).

Γαλλία: Ο Μακρόν σαρώνει, έφτασε σε ποσοστά τη Λεπέν για τον πρώτο γύρο | iefimerida.gr 0


Στην ίδια δημοσκόπηση, ο νεοκομμουνιστής υποψήφιος Ζαν-Λικ Μελανσόν ξεπέρασε σε ποσοστό (12%) τον επίσημο υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπενουά Αμόν (11%). Τα ποσοστά αυτά, βέβαια, σημαίνουν ότι κανένας από τους δύο πολιτικούς της Αριστεράς δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να προκριθεί από τον πρώτο γύρο.

Ως αιτία της κατάρρευσης του Μπενουά Αμόν, πέραν των αριστερών και αντιευρωπαϊκών θέσεών του που απωθούν τους Γάλλους ψηφοφόρους, είναι και το γεγονός ότι επικράτησε η θεωρία της «χρήσιμης ψήφου»: όλος ο χώρος του κέντρου και των σοσιαλιστών αναμένεται να ψηφίσει Μακρόν ώστε να εμποδιστεί η εκλογή της ακροδεξιάς Λεπέν στη γαλλική προεδρία αλλά και η εκλογή του δεξιού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν (18%), ο οποίος καταρρέει μετά τις αποκαλύψεις για οικονομικά σκάνδαλα.

Ωστόσο, ο Φιγιόν συγκρατεί μια μερίδα των ψηφοφόρων του (18%) στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο και παραμένει στην τρίτη θέση.

Γαλλία: Ο Μακρόν σαρώνει, έφτασε σε ποσοστά τη Λεπέν για τον πρώτο γύρο | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακρον σαρώνει ποσοστά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ