Σκοτώνουν καμηλοπαρδάλεις για χόμπι! - iefimerida.gr

Σκοτώνουν καμηλοπαρδάλεις για χόμπι!

καμηλοπάρδαλη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το κυνήγι καμηλοπαρδάλεων επί πληρωμή, με αποτέλεσμα μέσα σε σχεδόν είκοσι χρόνια ο πληθυσμός του συμπαθούς «γίγαντα» της Αφρικής να έχει μειωθεί στο μισό.

Η μόδα αυτή των τελευταίων ετών βρίσκει απήχηση κυρίως σε κατοίκους «ανεπτυγμένων» χωρών όπως της Βόρειας Αμερικής, της Ρωσίας, της Σκανδιναβίας και της Γερμανίας, οι οποίοι διαδικτυακά κανονίζουν ταξίδια αναψυχής στα οποία έχουν ως κύρια ασχολία το να σκοτώνουν καμηλοπαρδάλεις.

Δεκάδες οικογένειες του Δυτικού κόσμου πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες λίρες για να κυνηγήσουν νόμιμα το αγαθό ζώο, με στόχο πολλές φορές μόνο και μόνο μία φωτογραφία δίπλα στο κουφάρι του ζώου. Άλλοι πάλι για να γυρίσουν με το τρόπαιο στη χώρα τους ή για να αξιοποιήσουν το δέρμα του ζώου.

Οι κυνηγοί πληρώνουν μέχρι και 10.000 δολάρια για το κυνήγι της καμηλοπάρδαλης. Ενδεικτικό της ανεξέλεγκτης κατάσταση που επικρατεί είναι ότι ο πληθυσμός της καμηλοπάρδαλης μειώθηκε σχεδόν στο μισό από το 1988. Συγκεκριμένα, από 140.000 που ήταν τώρα είναι δεν ξεπερνά τις 80.000.

Μάλιστα σε μέρη όπως η Ανγκόλα, το Μαλί και τη Νιγηρία υπολογίζεται ότι το είδος έχει εξαφανιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ