La Stampa: Ο Abu Izzadeen δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο -Βρετανός πολίτης, είχε δηλώσει «θέλω να πεθάνω ως βομβιστής αυτοκτονίας» - iefimerida.gr

La Stampa: Ο Abu Izzadeen δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο -Βρετανός πολίτης, είχε δηλώσει «θέλω να πεθάνω ως βομβιστής αυτοκτονίας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γνωστός στις βρετανικές Αρχές ήταν ο τρομοκράτης που αιματοκύλισε το Λονδίνο, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τη La Stampa πρόκειται για τον Abu Izzadeen.

 La Stampa: Ο Abu Izzadeen δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο -Βρετανός πολίτης, είχε δηλώσει «θέλω να πεθάνω ως βομβιστής αυτοκτονίας» | iefimerida.gr 0

Ο δράστης (έπεσε νεκρός από τα πυρά της Αστυνομίας) σκόρπισε τον πανικό κατευθυνόμενος προς το κοινοβούλιο, καθώς στη γέφυρα Ουέστμινστερ, που βρίσκεται πολύ κοντά, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να χτυπά πολίτες και αστυνομικούς με το όχημά του. Στη συνέχεια έριξε το όχημα στα κιγκλιδώματα έξω από το κοινοβούλιο, εισέβαλε πεζός στον περιβάλλοντα χώρο και επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς, πριν τον πυροβολήσουν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Σκότλαντ Γιαρντ οι νεκροί είναι 4: Ο δράστης Abu Izzadeen, ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε στο Κοινοβούλιο και δύο πολίτες που χτύπησε με το αυτοκίνητο στη γέφυρα Ουέστμινστερ. Πάνω από 20 είναι οι τραυματίες, αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Abu Izzadeen (ο οποίος γεννήθηκε ως Trevor Brooks από Τζαμαικανούς γονείς), ήταν Βρετανός υπήκοος που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου.

Ο Izzadeen -σύμφωνα με την Wikipedia ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων (!) πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

 La Stampa: Ο Abu Izzadeen δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο -Βρετανός πολίτης, είχε δηλώσει «θέλω να πεθάνω ως βομβιστής αυτοκτονίας» | iefimerida.gr 1

Ο Izzardeen είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 “αξιέπαινες”, ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας.

Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας, ωστόσο στις 22/3 κατάφερε να αφαιρέσει τη ζωή 3 ανθρώπων, μετά την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε στο Λονδίνο.

Είχε μιλήσει μάλιστα πολλές φορές ως Ισλαμιστής ιεροκηρυκας σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ διατηρούσε και προσωπικό λογαριασμό στο Youtube.

 La Stampa: Ο Abu Izzadeen δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο -Βρετανός πολίτης, είχε δηλώσει «θέλω να πεθάνω ως βομβιστής αυτοκτονίας» | iefimerida.gr 2

«Σημαντικό να σκοτώνεις αστυνομικούς, άπιστοι όλοι στο κοινοβούλιο»

Οι απόψεις του μόνο κρυφές δεν ήταν, γράφει ο Independent. Στο YouTube υπάρχουν αρκετά βίντεο στα οποία μιλά με στόμφο για το πόσο σημαντικό είναι να σκοτώνεις αστυνομικούς και ότι όλοι στο κοινοβούλιο είναι άπιστοι.

Ο Izzadeen ήταν εδώ και καιρό γνωστός στις αρχές για τις σχέσεις του με την τρομοκρατία, συνεχίζει το βρετανικό δημοσίευμα. Εχει φυλακιστεί για τη συγκέντρωση χρημάτων για τρομοκρατικούς σκοπούς και για την προτροπή σε τέτοιες πράξεις, ενώ δραστηριοποιούνταν σε ομάδες που πλέον έχουν απαγορευθεί.

Θεωρείται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μετά από τη γνωριμία του με άλλους γνωστούς ισλαμιστές, τον Ομάρ Μπακρί Μουχάμεντ και τον Αμπού Χαμζά αλ- Μισρί, σε τζαμί του Λονδίνου τη δεκαετία του '90. Από εκεί και πέρα φαίνεται πως ενισχύθηκαν οι σχέσεις του με την τρομοκρατία.

Εγινε διάσημος όταν διέκοψε ομιλία του τότε υπουργού Εσωτερικών Τζον Ράιντ. Ηταν η πρώτη φορά που ο υπουργός συναντούσε δημόσια μουσουλμάνους και ο Izzadeen άρχισε να φωνάζει ότι ο Ράιντ είναι εχθρός του Ισλάμ.

Ακολούθησαν αρκετές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Σε μία που είχε παραχωρήσει στο Vice είχε χαρακτηρίσει άπιστους τους πολιτικούς και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πρέπει να τιμωρηθούν.

 La Stampa: Ο Abu Izzadeen δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο -Βρετανός πολίτης, είχε δηλώσει «θέλω να πεθάνω ως βομβιστής αυτοκτονίας» | iefimerida.gr 3


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Abu Izzadeen δράστης Λονδίνο επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ