Θλιβερή παγκόσμια πρωτιά της Τουρκίας στη λογοκρισία στο Twitter - iefimerida.gr

Θλιβερή παγκόσμια πρωτιά της Τουρκίας στη λογοκρισία στο Twitter

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Τουρκία παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας λογοκρισίας στο Twitter σύμφωνα με την τελευταία έκθεση διαφάνειας του μέσου κοινωνικής δικτύωσης (Twitter Transparency) που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή οι τουρκικές αρχές αιτήθηκαν απ’ την εταιρεία να κλείσει 3.076 λογαριασμούς. Τα 844 απ’ αυτά τα αιτήματα υπέβαλαν τουρκικά δικαστήρια και τα 2.232 κατευθείαν η τουρκική κυβέρνηση και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας. Το Twitter έκλεισε 290 λογαριασμούς και απάλειψε 489 αναρτήσεις.

Θλιβερή παγκόσμια πρωτιά της Τουρκίας στη λογοκρισία στο Twitter  | iefimerida.gr 0

Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν ακόμη να μπλοκαριστούν 1.386 προσωπικές αναρτήσεις με το Twitter να μπλοκάρει τελικά 414 εξ’ αυτών. Σύμφωνα με την έκθεση, οι αναρτήσεις αυτές -πολλές εκ των οποίων περιείχαν σκληρές φωτογραφίες- σχετίζονταν με τρομοκρατικές επιθέσεις και την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν πέρυσι το καλοκαίρι.
Το Twitter ανακοίνωσε επίσης ότι από τα 88 αιτήματα που υποβλήθηκαν παγκοσμίως για να κλείσει λογαριασμούς δημοσιογράφων και ΜΜΕ τα 77 προήλθαν από την Τουρκία. Επεσήμανε, πάντως, ότι απέρριψε τα αιτήματα αυτά περιγράφοντάς τα ως κατάφωρη παραβίαση της ελευθεροτυπίας.

Θλιβερή παγκόσμια πρωτιά της Τουρκίας στη λογοκρισία στο Twitter  | iefimerida.gr 1


Όμως, παρά τα όσα αναφέρει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην ανακοίνωσή του, απαλείφθηκαν 15 αναρτήσεις και απαγορεύτηκαν 14 λογαριασμοί δημοσιογράφων και ΜΜΕ στην Τουρκία.
Δεύτερη, πίσω απ’ την Τουρκία, ήταν πέρυσι η Γαλλία με 1.334 αιτήματα, ενώ η Ρωσία ζήτησε να κλείσουν 552 λογαριασμοί και οι ΗΠΑ 103.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ