Σπαγγέτι με ντοματίνια και βασιλικό

Εχετε δοκιμάσει τα ανοιξιάτικα ντοματίνια (βελανίδια), πεντανόστιμα και ζουμερά;


Δοκιμάστε τα και βάλτε τα και στις μακαρονάδες σας.


Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 ντοματίνια
  • 5-8 μαύρες ελιές, κομμένες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Φρέσκο βασιλικό
  • Παρμεζάνα για τρίψιμο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια που επιλέξατε, ανάλογα με τις οδηγίες, σε αλμυρό νερό
  • Σε κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέστε τα ντοματίνια, ολόκληρα, τις κομμένες ελιές, τη ζάχαρη, το αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε να να ροδίσουν, όχι να λιώσουν τα ντοματίνια για 6-8 λεπτά
  • Αυτό γίνεται μια υπέροχη και πλούσια σάλτσα
  • Αφού στραγγίσετε τα μακαρόνια, ρίξτε τα στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και σερβίρετε με μπόλικη παρμεζάνα
  • Ρίξτε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σπαγγέτι ντοματίνια Βασιλικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ