Αδωνις: Δεν μπορεί ο Σόιμπλε να επιβάλει σε ένα κοινοβούλιο πώς θα κινηθεί [βίντεο] - iefimerida.gr

Αδωνις: Δεν μπορεί ο Σόιμπλε να επιβάλει σε ένα κοινοβούλιο πώς θα κινηθεί [βίντεο]

Φωτογραφία: IntimeNews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αλλά θα τηρήσει τις όποιες συμφωνίες δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Οπως είπε μάλιστα «Η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν είπαμε ούτε ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο, ούτε go back madam Merkel, ούτε ότι θα εξορίσουμε την τρόικα».

Εξήγησε δε ότι η ΝΔ πάντα λέει ότι «οι υπογραφές που βάζει μια ελληνική κυβέρνηση, όχι η παρούσα, οποιαδήποτε, δεσμεύουν την ελληνική δημοκρατία και άρα η όποια επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να το λαμβάνει υπόψιν».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ακόμα πως «στην Ελλάδα δεν έχουν υπογραφεί μελλοντικά μέτρα από την αντιπολίτευση» και τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα του κυρίου Τσίπρα».

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Αδ. Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Σαπέν-Σόιμπλε.

Οπως τόνισε «η δήλωση του κυρίου Σαπέν για το ΔΝΤ διαψεύστηκε από το ίδιο το Ταμείο» ενώ διαχώρισε την άποψη του Γερμανού ΥΠΟΙΚ. «Η δήλωση του κυρίου Σόιμπλε δεν λέει αυτό το πράγμα, λέει ότι η σημερινή αντιπολίτευση θα πρέπει να σεβαστεί την συμφωνία και να έχει κάνει κάποιου είδους δήλωση ότι θα σεβαστεί την συμφωνία, διότι τα μέτρα είναι και για μετά την θητεία αυτής της κυβέρνησης» για να προσθέσει: «Η δήλωση του κ. Σόιμπλε δεν μας αφορά, αυτά είναι θέματα λυμένα: Δεν μπορεί ποτέ ο κύριος Σόιμπλε να επιβάλει σε ένα κοινοβούλιο πώς θα κινηθεί».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε αν είναι τυχαία η ανακίνηση του θέματος, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Σκουρλέτη - Φίλη για στήριξη των μέτρων από διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άδωνις Γεωργιάδης ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ μέτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ