Ο Τραμπ ψάχνει ξένους εργάτες για να μαζέψουν τα σταφύλια από τα αμπέλια του - iefimerida.gr

Ο Τραμπ ψάχνει ξένους εργάτες για να μαζέψουν τα σταφύλια από τα αμπέλια του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να έκανε κυρίαρχο σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας του το «αγοράζετε αμερικανικά προϊόντα, προσλαμβάνετε Αμερικανούς», αλλά ένα οινοποιείο ιδιοκτησίας του γιου στη Βιρτζίνια ψάχνει αλλοδαπούς εργάτες για τον τρύγο...

Το οινοποιείο “Trump Vineyard Estates” στο Σάρλοτσβιλ, που το διευθύνει ο Έρικ Τραμπ, ζήτησε να προσλάβει 29 αλλοδαπούς εποχικούς εργάτες μέσω ειδικού προγράμματος χορήγησης βίζας για να εργαστούν στους αμπελώνες του, αφού δεν κατάφερε να βρει Αμερικανούς πολίτες που να θέλουν τη δουλειά.

Ο Τραμπ ψάχνει ξένους εργάτες για να μαζέψουν τα σταφύλια από τα αμπέλια του | iefimerida.gr 0

Ο γιος του Τραμπ, Έρικ στον αμπελώνα του στη Βιρτζίνια

Το πρόγραμμα χορήγησης βίζας H-2A δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες να προσλάβουν προσωπικό για αγροτικές ή άλλες εποχικές εργασίες και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όταν το εγχώριο εργατικό δυναμικό δεν επαρκεί.

Ανάλογη αίτηση υπέβαλλαν άλλοι τρεις αμπελώνες της περιοχής.

Ο Τραμπ ψάχνει ξένους εργάτες για να μαζέψουν τα σταφύλια από τα αμπέλια του | iefimerida.gr 1

Οι εργάτες θα αμοίβονται με 10,72 δολάρια την ώρα για εργασίες όπως η φύτευση, η καλλιέργεια, το κλάδεμα και η γενικότερη φροντίδα των αμπελιών καθώς και για τον τρύγο.
Η δικηγόρος Λίμπι Γουάιτλι, που έχει εργαστεί για το οινοποιείο Τραμπ, υπέθετε ότι η εταιρεία θα είχε κατακλυστεί από αιτήσεις πρόσληψης λόγω της έκτασης που πήρε το θέμα ότι αναζητεί αλλοδαπούς εργάτες.

«Ξέρετε πόσες αιτήσεις δεχθήκαμε;... 13», είπε. «Κι ήταν από μέρη όπως οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, η Κένυα κι η Νιγηρία. Ούτε ένας Αμερικανός δεν υπέβαλε αίτηση.»

Αρκετοί πάντως έστειλαν emails για να εκφράσουν την οργή τους που το Οινοποιείο Τραμπ προσλαμβάνει αλλοδαπούς εργάτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ