Το Βερολίνο σκληραίνει: Απελαύνει υπόπτους για τρομοκρατία γεννημένους στη Γερμανία - iefimerida.gr

Το Βερολίνο σκληραίνει: Απελαύνει υπόπτους για τρομοκρατία γεννημένους στη Γερμανία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γερμανικές αρχές λένε ότι θα απελάσουν δύο άνδρες που γεννήθηκαν στη Γερμανία, αλλά οι γονείς του είναι αλλοδαποί -μια περίπτωση που δεν έχει προηγούμενο την ιστορία της χώρας.

Οι δύο άνδρες, ένας 27χρονος Αλγερινός κι ένας 22χρονος Νιγηριανός, συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα με την υποψία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική καθώς στις εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία στα σπίτια τους στο Γκέτινγκεν της κεντρικής Γερμανίας εντοπίστηκαν ένα όπλο και μια σημαία του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους». Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν τους έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες καθώς η αστυνομία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία ότι όντως σχεδίαζαν τρομοκρατικό πλήγμα. Οι αρχές τους χαρακτηρίζουν μολαταύτα «επικίνδυνους».

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, Μπόρις Πιστόριους, είπε ότι έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με την Αλγερία και τη Νιγηρία κι ότι οι δύο ύποπτοι θα απελαθούν το συντομότερο δυνατό και σίγουρα πριν τα μέσα Απριλίου, ενώ θα τους απαγορευθεί ισόβια η επάνοδος στη Γερμανία. Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό αν οι δύο άνδρες σκοπεύουν να εφεσιβάλουν την απόφαση των αρχών.

Η Γερμανία παραμένει σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού απ’ το μακελειό με τους 12 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ