Πρώην βοηθός του Τραμπ «απέκρυψε» μίζα από φιλορωσικό κόμμα στην Ουκρανία - iefimerida.gr

Πρώην βοηθός του Τραμπ «απέκρυψε» μίζα από φιλορωσικό κόμμα στην Ουκρανία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες κατηγορίες κατά του Πωλ Μαναφόρτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, εκτοξεύθηκαν στην Ουκρανία για μυστικά κονδύλια που φέρεται να έλαβε.

Ο βουλευτής Σερχίι Λεσένκο λέει ότι έχει αποδείξεις ότι ο Μαναφόρτ προσπάθησε να κρατήσει μυστικό ένα ποσό 750.000 δολαρίων που έλαβε από φιλορωσικό κόμμα το 2009.

Ο Μαναφόρτ διετέλεσε σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, αλλά αρνείται ότι πληρώθηκε με μετρητά.

Αναγκάστηκε να παραιτηθεί από επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ στον Αύγουστο του 2016 μετά από αποκαλύψεις για το εύρος των σχέσεών του με τον Γιανουκόβιτς.

Ο Μαναφόρτ είναι ένας απ’ τους πολλούς συνεργάτες του Τραμπ που ερευνώνται για πιθανές διασυνδέσεις με τη Ρωσία στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Προχθές, Δευτέρα, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι η υπηρεσία του ερευνούσε την καταγγελλόμενη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές.

Χθες ο πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής Λεσένκο έδωσε στη δημοσιότητα ένα τιμολόγιο που φέρεται να υπέγραψε ο Μαναφόρτ και το οποίο δείχνει ότι καταβλήθηκαν 750.000 δολάρια για ένα φορτίο Η/Υ σε εταιρεία αποκαλούμενη “Davis Manafort”.

Τα χρήματα προήλθαν από μια offshore εταιρεία στο Μπελίζε μέσω τράπεζας στην Κιργιζία.

Ο Λεσένκο λέει ότι ότι το συμβόλαιο αυτό ήταν προπέτασμα της αμοιβής του Μαναφόρ για τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες στο «Κόμμα των Περιφερειών» του Γιανουκόβιτς. Κι ότι το ποσό κι η ημερομηνία της καταβολής ταιριάζουν με τις καταχωρήσεις στα χειρόγραφα λογιστικά κατάστιχα του κόμματος, όπου αναφέρεται το όνομα του Μαναφόρτ.

O εκπρόσωπος του Μαναφόρτ, Τζέισον Μαλόνι, χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις τελευταίες κατηγορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ