Ο πόλεμος του ψωμιού στη Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο άρχισε να επιτάσσει τους φούρνους - iefimerida.gr

Ο πόλεμος του ψωμιού στη Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο άρχισε να επιτάσσει τους φούρνους

Φωτογραφία: AP/ Fernando Llano
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μαίνεται» ο λεγόμενος πόλεμος του ψωμιού στη Βενεζουέλα, καθώς η κυβέρνηση άρχισε να επιτάσσει τους φούρνους.

Μπροστά στις κάμερες, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Δίκαιων Τιμών άρχισε από την προηγούμενη εβδομάδα τις επιδρομές σε αρτοποιεία, κατηγορώντας τους ιδιοκτήτες ότι φυλάνε τα λιγοστά πλέον σακιά εισαγόμενου αλευριού. Οπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, τα επιδοτούμενα αγαθά θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για παρασκευή άρτου με ρυθμισμένη τιμή αλλά αντί για αυτό διοχετεύεται σε κρουασάν και άλλα γλυκίσματα, τα οποία είναι πιο ακριβά.

Σε μία περίπτωση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καταλάβει τον φούρνο για 90 ημέρες και θα δώσει τον έλεγχο σε μία φιλοκυβερνητική επιτροπή της γειτονιάς, για τη διανομή αγαθών πόρτα- πόρτα.

«Αυτή η ομάδα αχρείων με πέταξε έξω», είπε ο αρτοποιός Εντουάρντο Ντος Σάντος στο Associated Press, ενώ πρόσθεσε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του. «Ο ένας άρπαξε τα κλειδιά του μαγαζιού και μου είπε ''Φύγε από εδώ''», συμπλήρωσε. Μέσα σε λίγες ώρες, κρέμασαν φωτογραφίες του προέδρου της Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο, του Ούγκο Τσάβες και του Σιμόν Μπολιβάρ στο αρτοποιείο. Το μόνο που έλειπε ήταν το ψωμί, όπως αναφέρει το Associated Press που επισκέφθηκε τον εν λόγω φούρνο.

Στόχος του Μαδούρο με αυτόν τον «πόλεμο του ψωμιού» είναι να επιβάλει ελέγχους τιμών, οι οποίες έχουν εκτοξευθεί εν μέσω πληθωρισμού και των τεράστιων ελλείψεων. Κατά τους ελέγχους σε περίπου 700 φούρνους έγιναν ακόμη και δύο συλλήψεις, ατόμων που έφτιαχναν παράνομα brownies!

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση διέταξε τους φούρνους να χρησιμοποιούν το 90% του αλευριού που έχουν για την παραγωγή ψωμιού, το οποίο είναι υποχρεωμένοι πλέον να έχουν διαθέσιμο προς πώληση έως τις 7 το πρωί. Οποιος δεν συμμορφωθεί με αυτές τις οδηγίες, ο φούρνος του επιτάσσεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα φούρνος Νικόλας Μαδούρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ