Τούρκος μαθηματικός χαρίζει όλη του την περιουσία σε όποιον λύσει το πρόβλημα που έφτιαξε[εικόνα] - iefimerida.gr

Τούρκος μαθηματικός χαρίζει όλη του την περιουσία σε όποιον λύσει το πρόβλημα που έφτιαξε[εικόνα]

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολόκληρη την περιουσία του χαρίζει ένας συνταξιούχος Τούρκος μαθηματικός, εάν κάποιος καταφέρει να λύσει το μαθηματικό πρόβλημα, που έχει φτιάξει.

Ο Aydın Cerit, 59 ετών θέλει να προκαλέσει τα μαθηματικά μυαλά της χώρας του να κατασκευάσουν έναν εγχώριο, πείρπλοκο υπολογιστή και παράλληλα να αφυπνίσει την κυβέρνηση.

Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει ένα μαθηματικό πρόβλημα, που ο ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορούν να λύσουν οι ήδη υπάρχοντες υπολογιστές και τα γνωστά μαθηματικά.

Yeni ödüllü sorumu yaklaşık 2 ay sonra buradan açıklayacağım. Bol asal sayılı günler herkese pic.twitter.com/u3EBy7kVvI

Όπως αναφέρει στο δίκτυο Anadolu «Δεσμεύομαι να δώσω όλη μου την περιουσία σε όποιον καταφέρει να λύσει το πρόβλημα και να δώσει τη σωστή απάντηση μέχρι τις 19 Μαΐου».

Αυτή ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Cerit, προκαλεί δίνοντας αξιόλογα ανταλλάγματα φυσικά, τα μαθηματικά μυαλά της Τουρκίας. Σε παλαιότερο πρόβλημα, που είχε φτιάξει χάριζε χρυσό σε όποιον έλυνε ανάλογο πρόβλημα. Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν τα έχει καταφέρει.

Ωστόσο, πέρυσι είχε υποσχεθεί να χαρίσει την σύνταξή του για 93 μήνες σε όποιον έλυνε ένα άλλο πρόβλημα. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Beykent, Afgan Aslanov, τα κατάφερε αλλά του έστειλε επιστολή αποποιούμενος το έπαθλο και επισημαίνοντάς του, ότι η πρόκληση ήταν να δει αν μπορεί να λύσει το μαθηματικό γρίφο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία μαθηματικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ