«Μαχαιριά» στον Μπενουά Αμόν -Σύμβουλος του Ολάντ στηρίζει Μακρόν - iefimerida.gr

«Μαχαιριά» στον Μπενουά Αμόν -Σύμβουλος του Ολάντ στηρίζει Μακρόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειδή ο επίσημος υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος είναι ο Μπενουά Αμόν, ο στενός σύμβουλος του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πόστο του στο προεδρικό μέγαρο για να στηρίξει τον ανεξάρτητο Εμμανουέλ Μακρόν.


Ενας ένας οι σύμβουλοι του Ολάντ γυρίζουν την πλάτη στον επίσημο υποψήφιο Μπενουά Αμόν. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, το χτύπημα είναι σοβαρό: ο Bernard Poignant είναι πρώην δήμαρχος της πόλης Καμπέρ, είναι παλιός συνεργάτης του Ολάντ και είχε γραφείο στο προεδρικό μέγαρο από το 2012.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα στηρίξει τον Μακρόν γιατί «οι δεσμεύσεις του είναι πιό κοντά στις απόψεις μου». «Εμεινε πιστός στο έργο της πενταετίας του Φρανσουά Ολάντ», συμπληρώνει για τον Μακρόν και προσθέτει ότι δεν μπορεί να στηρίξει τον Μπενουά Αμόν «έναν υποψήφιο που έκανε ανταρσία και θέλησε να ανατρέψει την κυβέρνηση που όρισε ο πρόεδρος της δημοκρατίας».
«Το πρόγραμμα του Εμμανουέλ Μακρόν δεν προβλέπει ούτε εθνικό εγγυημένο εισόδημα, ούτε 32 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, ούτε την νομιμοποίηση της κάνναβης, ούτε την εγκατάλειψη των ευρωπαϊκών συνθηκών, ούτε αδιαφορία για τα δημόσια ελλείματα και το χρέος, ούτε την ματαίωση του σχεδίου μας για το αεροδρόμιο της Notre-Dame-des-Landes με δημοψήφισμα, ούτε την επιλογή του αποπληθωρισμού κλπ», γράφει στην ανακοίνωσή του-καταπέλτη εναντίον του Μπενουά Αμόν ο σύμβουλος του Ολάντ.
Ο σύμβουλος του Ολάντ θυμίζει ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι ο μόνος από τους υποψηφίους προέδρους που ψήφισε Ναι στην ευρωπαϊκή συμφωνία το 2005.
«Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην κάνω ποτέ πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιον που δεν έχει ισχυρή ευρωπαϊκή δέσμευση, που δεν είναι έτοιμος για τον ρόλο» αναφέρει ο Bernard Poignant, ο οποίος επισημαίνει ότι η επιλογή του «έγινε με βάση τη λογική: ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι ο μοναδικός υποψήφιος, προερχόμενος από τις τάξεις της αριστεράς, ο οποίος μπορεί να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ώστε να αποφύγουμε μια μονομαχία Λεπέν-Φιγιόν η οποία μπορεί να αποδειχθεί αβέβαιη».


«Πάει καιρός που ήθελα να στηρίξω τον Εμμανουέλ Μακρόν. Ο Μπενουά Αμόν υπερασπίζεται ορισμένες θέσεις που δεν μου ταιριάζουν, παρότι σε ορισμένα σημεία συμφωνώ μαζί του. Αλλά δυσκολεύομαι να στηρίξω κάποιον που ψήφισε τρεις προτάσεις μομφής εναντίον της κυβέρνησης Ολάντ», δηλώνει ο σύμβουλος στην Le Monde.

Αυτή η στήριξη είναι η πρώτη από το στενό περιβάλλον του Φρανσουά Ολάντ, 34 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών και ενώ ο Ολάντ δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την επιλογή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολάντ πιθανόν να στηρίξει δημοσίως τον Εμμανουέλ Μακρόν αν περάσει στον δεύτερο γύρο και συγκρουστεί για την γαλλική προεδρία με την Μαρίν Λεπέν.
Ο κ. Poignant μόλις ανακοίνωσε την δέσμευσή του στο πλευρό του Μακρόν παραιτήθηκε από την θέση συμβούλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σύμβουλος Ολάντ στηρίζει μακρον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ