Κύπρος: Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε δράσεις για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

Το υπουργικό συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέθεσε στο υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στον σχεδιασμό στρατηγικής και κατάλληλων δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Αυτό θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα αφορά στη συλλογή έγκυρων και επιστημονικών δεδομένων γύρω από το θέμα και η δεύτερη θα περιλαμβάνει το σχεδιασμό κατάλληλων δράσεων. Κάτω από την ομπρέλα της στρατηγικής θα ενταχθούν και όλα τα υφιστάμενα προγράμματα, δράσεις και δομές που αποσκοπούν στην πρόληψη και διαχείριση της βίας στο σχολείο.

Ο σχεδιασμός της στρατηγικής θα ξεκινήσει άμεσα και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών του κράτους (υπουργείο Υγείας/ υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων/υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως/ Αστυνομία Κύπρου), των εκπαιδευτικών οργανώσεων, των οργανωμένων γονέων, των μαθητών, των σχολικών εφορειών και των ανεξάρτητων θεσμών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος Υπουργείο Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ