Ενα ξεχασμένο σκίτσο αναγνωρίστηκε ως έργο του Ρέμπραντ Φαν Ράιν [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα ξεχασμένο σκίτσο αναγνωρίστηκε ως έργο του Ρέμπραντ Φαν Ράιν [εικόνες]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σκίτσο που απεικονίζει ένα σκύλο ζωγραφισμένο με κιμωλία, αναγνωρίστηκε ως έργο του Ολλανδού ζωγράφου Ρέμπραντ Φαν Ράιν μετά απο σχεδόν 250 χρόνια. Μέχρι σήμερα το έργο αυτό το είχε πιστωθεί ένας Γερμανός ζωγράφος, ονόματι Johann Melchior Roos, ο οποίος ειδικευόταν στα έργα ζώων.

Η ανακάλυψη αυτή προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο Herzog Anton Ulrich Museum που βρίσκεται στην περιοχή της Braunschweig στην Γερμανία, αφού το εν λόγω σκίτσο παρουσιαζόταν σαν έργο άλλου ανθρώπου από το 1770 μέχρι και σήμερα. Το έργο έχει ονομαστεί «the Braunschwieg terrier» και υπολογίζεται να δημιουργήθηκε κοντά στο έτος1637.

Ενα ξεχασμένο σκίτσο αναγνωρίστηκε ως έργο του Ρέμπραντ Φαν Ράιν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο καθηγητής Thomas Doring δήλωσε πως υποπτεύθηκε για πρώτη φορά αυτό το λάθος όταν πριν δύο χρόνια οργάνωσε τα 10,000 σκίτσα του μουσείου σε ηλεκτρονικό αρχείο.

Ο ίδιος είπε: «Η ιδέα ότι αυτό το σκίτσο θα μπορούσε να ήταν του Ρέμπραντ δεν είχε εξεταστεί ποτέ στο παρελθόν» και συνέχισε λέγοντας «Αλλά η ένταση των πινελιών, οι διακυμάνσεις της σκίασης που μετατρέπονται από πολύ ήπιες σε πολύ βίαιες, αλλά και το εκφραστικό βλέμμα του σκύλου- όλα αυτά ανήκουν στην καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία του Ρέμπραντ και του έργου του.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι το σκίτσο αυτό στάλθηκε σε τρεις κορυφαίους μελετητές των σχεδίων του Ρέμπραντ, οι οποίοι «ήταν απολύτως πεισμένοι» πως το έργο ανήκει στον Ολλανδό ζωγράφο. Το μουσείο μάλιστα σε επίσημη ανακοίνωση του αναφέρει πως το εν λόγω σχέδιο μοιάζει πολύ με τον σκύλο που εμφανίζεται στον γνωστό πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου «Η νυχτερινή περίπολος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ