Το FBI «αδειάζει» τον Τραμπ: Καμία απόδειξη ότι παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά του - iefimerida.gr

Το FBI «αδειάζει» τον Τραμπ: Καμία απόδειξη ότι παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά του

Φωτογραφία: AP/ Manuel Balce Ceneta
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής του FBI απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ περί τηλεφωνικών υποκλοπών του, με εντολή του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ, μιλώντας σε ακρόαση στο Κογκρέσο, τόνισε ότι ούτε το FBI, αλλά ούτε και το υπουργείο Οικονομικών έχουν αποδείξεις που να στηρίζουν τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου ότι είχαν μπει «κοριοί» στον Trump Tower, τον ουρανοξύστη του στη Ν. Υόρκη που αποτέλεσε την «έδρα» του κατά την προεκλογική εκστρατεία, με εντολή του προκατόχου του.

«Δεν έχω καμία πληροφορία που να υποστηρίζει αυτά τα tweet», είπε ο Κόμεϊ, αναφερόμενος στην καταγγελία που είχε κάνει ο Τραμπ με αναρτήσεις του στο Twitter. «Το έχουμε εξετάσει πολύ προσεκτικά. Το υπουργείο Δικαιοσύνης που ζήτησε να σας το μεταφέρω αυτό, όπως και ότι η απάντηση είναι η ίδια για το υπουργείο και όλες τις υπηρεσίες του. Δεν έχουμε καμία πληροφορία που να στηρίζει αυτά τα tweet», είπε ο Κόμεϊ.

Επιπλέον, ο διευθυντής του FBI τόνισε ότι ο Ομπάμα δεν θα μπορούσε να δώσει τέτοια εντολή.

«Κανένα άτομο στις ΗΠΑ δεν μπορεί να κατευθύνει την ηλεκτρονική παρακολούθηση κανενός. Ούτε ο πρόεδρος μπορεί», είπε.

Ερευνα για τις επαφές Τραμπ με τη Μόσχα

Στην ακρόαση το FBI παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι κάνει έρευνα για τις σχέσεις της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ με τη Μόσχα.

«Ερευνούμε τη φύση όλων των συνδέσεων ανάμεσα σε άτομα που συνδέονται με την καμπάνια Τραμπ και τη ρωσική κυβέρνηση και αν υπήρχε κάποιος συντονισμός ανάμεσά τους», είπε ο Κόμεϊ, που επιβεβαίωσε ότι γίνεται έρευνα του FBI για πιθανές προσπάθειες του Κρεμλίνου να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Είναι ανοιχτή έρευνα σε εξέλιξη και είναι απόρρητη. Δεν μπορώ να πω τι κάνουμε και ποιες επαφές εξετάζουμε», πρόσθεσε ο Κόμεϊ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FΒΙ Ντόναλντ Τραμπ υποκλοπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ