Η ΤτΕ στηρίζει τη νέα διοίκηση της Attica Bank -Εχουμε ήδη σημάδια εξυγίανσης - iefimerida.gr

Η ΤτΕ στηρίζει τη νέα διοίκηση της Attica Bank -Εχουμε ήδη σημάδια εξυγίανσης

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος δηλώνει ότι στηρίζει πλήρως την νέα διοίκηση της Attica Bank και τον νέο διευθύνοντα σύμβουλό της.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΤτΕ «η Attica Bank, όπως είναι ήδη γνωστό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα, έχει πλέον έμπειρη, στιβαρή και ικανή Διοίκηση».

Η Τράπεζα της Ελλάδος σημειώνει δε πως «από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα, η νέα Διοίκηση της Attica Bank ανέλαβε πρωτοβουλίες για την άμεση εξυγίανση της τράπεζας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε υγιείς βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι «ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για την εξυγίανσή της, απολαμβάνει της πλήρους στήριξης και εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος, πολύ περισσότερο καθώς σήμερα έχουν ήδη αποτυπωθεί τα πρώτα αποτελέσματα εξυγίανσής της».

Και απαριθμεί μεταξύ αυτών την «διόρθωση – θεραπεία των περισσότερων από τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν από τον πρόσφατο κοινό έλεγχο του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος» ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία «στην εφαρμογή κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης στη λειτουργία της Τράπεζας, που αποτελεί την πιο σημαντική προϋπόθεση για την αναστροφή των αρνητικών επιδόσεων του παρελθόντος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ